Fillimi  BreadCrumbTrailerZyra për Informim  BreadCrumbTrailerLajme  BreadCrumbTrailerTrajnim i specializuar për Doganën dhe Policinë...

Trajnim i specializuar për Doganën dhe Policinë Kufitare të Kosovës për ndalimin e narkotikëve

14 shtator

Sot, më 14 shtator, u mbajt ceremonia përmbyllëse e trajnimit të specializuar për Doganën e Kosovës (DK) dhe Policinë Kufitare të Kosovës (PKK) për ndalimin e narkotikëve. Ky trajnim është organizuar nga EULEX-i në partneritet me Programin e Departamentit të Shtetit të SHBA për Kontrollin e Eksportit dhe Sigurinë Kufitare (EXBS). Ceremonia u mbajt në praninë e Drejtorit të PKK z. Shaban Guda, Drejtorit të Zbatimit të ligjit në DK z. Blerim Krasniqi dhe këshilltarit të programit EXBS z. George Rick Clarke.

Trajnimi, i cili zgjati katër ditë, u mbajt në Aeroportin Ndërkombëtar të Prishtinës dhe u përqendrua në profilizimin dhe përzgjedhjen e pasagjerëve, vrojtimin dhe vëzhgimin, kontrollimin e fluturakeve, identifikimin e narkotikëve, dhe njohjen dhe analizimin e rreziqeve, me ushtrime praktike për t’iu mundësuar zyrtarëve doganorë dhe të policisë kufitare të trajtojnë me efektivitet sfidat kryesore të sigurisë gjatë luftimit të kontrabandimeve.Mirsad Miftari, zyrtar policor, theksoi: “Nga ky kurs kemi mësuar shumë, si për llojet e ndryshme të kontrabandimeve të narkotikëve. Ne gjithashtu patëm edhe ushtrime në praktikë ku improvizuam situata të ndryshme ku nga ne u kërkua që të identifikonim të dyshuar dhe mënyra të kontrabandimit. Kursi ishte i organizuar mirë dhe do të na shërbejë në punën tonë në teren”.Stanislava Timotijević, zyrtar doganor, theksoi: “Ne kemi mësuar shumë rreth profileve konkrete të personave që merren me narkotikë, dhe kjo na i pasuron njohuritë tona. Do të sigurohem që përvojat e mija t’i ndajë me kolegët e mi.”

Qëllimi i trajnimit ishte ngritja e kapaciteteve operacionale dhe planifikuese të Doganës dhe Policisë Kufitare, si dhe e aftësive të tyre për profilizimin e pasagjerëve për identifikimin e kërcënimeve të mundshme.

Gjatë dorëzimit të certifikatave për 16 zyrtarët e trajnuar, EULEX-i po ashtu shpërndau pajisje për testimin e narkotikëve për t’u përdorur nga Policia Kufitare dhe Dogana e Kosovës.
 

Prapa

Zyra për Informim

Gratë në sundimin e ligjit

Buzëqesh, puno dhe eksploro – Takoni Yulia Netesova

Buzëqesh, puno dhe eksploro – Takoni Yulia Netesova

Kur ishte lindur në një qytet akademik të largët të Siberisë, atëherë pjesë e Bashkimit Sovjetik, familja e Yulias ishte e bindur se ajo do të vazhdonte hapat e ...

SPROVAT E JETËS SJELLIN REZULTATET MË TË MIRA – NJIHUNI ME NATALIE DAWSON

SPROVAT E JETËS SJELLIN REZULTATET MË TË MIRA – NJIHUNI ME NATALIE DAWSON

Puna e palodhshme dhe sfiduese ka qenë një prej karakteristikave kryesore në jetën personale dhe profesionale të Natalie Dawson.

Profili Video

Një ditë nga jeta e Hakan Wall-it

Një ditë nga jeta e Hakan Wall-it

Udhëheqës i Njësisë Këshilluese për Çështje të Policisë dhe Kufirit, shpjegon punën e tij dhe sfidat me të cilat përballet në Kosovë.

Një ditë nga jeta e Matti Raatikainen-it

Një ditë nga jeta e Matti Raatikainen-it

Shefi i njësisë së Hetimeve të Krimeve të Luftës, Matti Raatikainen spjegon hetimet e krimeve të luftës në EULEX