Fillimi  BreadCrumbTrailerZyra për Informim  BreadCrumbTrailerLajme  BreadCrumbTrailerPërmbyllet në Romë trajnimi i organizuar nga...

Përmbyllet në Romë trajnimi i organizuar nga EULEX-i “Mbrojtja e trashëgimisë kulturore”

19 tetor

Më 11 tetor u përmbyll në Romë një vizitë studimore katër-ditore gjatë së cilës është mbajtur një trajnim lidhur me temën e mbrojtjes së trashëgimisë kulturore për katër përfaqësues të Policisë së Kosovës në Komandën e Karabinierit për Mbrojtjen e Trashëgimisë Kulturore.

Ky trajnim i organizuar nga EULEX-i, qëllimi i së cilit ishte ngritja e kapaciteteve të Policisë së Kosovës për luftimin efektiv të qarkullimit të paligjshëm të trashëgimisë kulturore, mblodhi përfaqësues të Drejtorisë për Bashkëpunim Ndërkombëtar për Sundimin e Ligjit (ILECU) dhe Njësitë kundër Krimeve të Rënda dhe Krimeve Ekonomike.

Vincenzo Giancarlo Cardinale, menaxher i projektit dhe udhëheqës i ekipit të Njësisë së EULEX-it për Bashkëpunim Policor Ndërkombëtar, theksoi nevojën për bashkëpunim ndërkombëtar në këtë fushë mes të gjitha palëve, përfshirë edhe muzetë dhe galeritë, dhe shtoi: “Delegacioni nga Policia e Kosovës është trajnuar në fushën e qarkullimit të paligjshëm të trashëgimisë kulturore nga ekspertë të aftë të Karabinierit, akter kryesor në luftën ndërkombëtare kundër trafikimit të pronës kulturore”.

Duke folur për rëndësinë që trajnimi ka për Policinë e Kosovës, Drejtori i Njësisë së Policisë së Kosovës kundër Krimeve të Rënda, Fadil Gashi, tha: “Ky trajnim ishte shumë i dobishëm për zhvillimin e Policisë së Kosovës në këtë fushë ngase na ka pajisur me njohuri rreth metodave kyçe hetimore me qëllim krijimin e një ekipi të hetuesve të Policisë së Kosovës për t’u marrë me këto raste”. 

 

Prapa

Zyra për Informim

Gratë në sundimin e ligjit

Buzëqesh, puno dhe eksploro – Takoni Yulia Netesova

Buzëqesh, puno dhe eksploro – Takoni Yulia Netesova

Kur ishte lindur në një qytet akademik të largët të Siberisë, atëherë pjesë e Bashkimit Sovjetik, familja e Yulias ishte e bindur se ajo do të vazhdonte hapat e ...

SPROVAT E JETËS SJELLIN REZULTATET MË TË MIRA – NJIHUNI ME NATALIE DAWSON

SPROVAT E JETËS SJELLIN REZULTATET MË TË MIRA – NJIHUNI ME NATALIE DAWSON

Puna e palodhshme dhe sfiduese ka qenë një prej karakteristikave kryesore në jetën personale dhe profesionale të Natalie Dawson.

Profili Video

Një ditë nga jeta e Hakan Wall-it

Një ditë nga jeta e Hakan Wall-it

Udhëheqës i Njësisë Këshilluese për Çështje të Policisë dhe Kufirit, shpjegon punën e tij dhe sfidat me të cilat përballet në Kosovë.

Një ditë nga jeta e Matti Raatikainen-it

Një ditë nga jeta e Matti Raatikainen-it

Shefi i njësisë së Hetimeve të Krimeve të Luftës, Matti Raatikainen spjegon hetimet e krimeve të luftës në EULEX