Fillimi  BreadCrumbTrailerMultimedia  BreadCrumbTrailerAnëtarë të një OJQ-je nga Danimarka vizituan...

Anëtarë të një OJQ-je nga Danimarka vizituan EULEX-in

18 shtator

Më 17 shtator, Zëvendësshefi i Misionit Bernd Thran priti në selinë e EULEX-it disa anëtarë të Organizatës Demokracia në Evropë (DEO). 

DEO është organizatë daneze për debate në lidhje me çështje evropiane, qëllim i së cilës është avancimi i demokracisë në Evropë përmes angazhimit të qytetarëve nëpër debate të ndryshme rreth politikave dhe funksionimit të Bashkimit Evropian.

Gjatë bisedës që u zhvillua, z. Thran u shpjegoi pjesëmarrësve rreth mandatit të ri të EULEX-it, duke folur në veçanti për përgjegjësitë e shtyllave të EULEX-it për monitorim dhe operacione. Ai theksoi se Misioni do t’i dorëzojë shumë prej përgjegjësive të veta, dhe shtoi se “me qindra raste janë në proces të dorëzimit tek autoritetet e vendit, përfshirë edhe raste të profileve të larta”.

Zyrtari i EULEX-it për çështje politike, z. Naim Hajdari, prezantoi para të pranishmëve një histori të shkurtë të Kosovës dhe një pasqyrë të mjedisit dhe sfidave aktuale politike të Kosovës.

Pjesëmarrësit e DEO u angazhuan në diskutime aktive me z. Thran  dhe z. Hajdari në lidhje me temën e të ardhmes së Misionit, Dialogun mes Prishtinës dhe Beogradit, dhe luftën kundër korrupsionit.
 

Prapa

Gratë në sundimin e ligjit

Buzëqesh, puno dhe eksploro – Takoni Yulia Netesova

Buzëqesh, puno dhe eksploro – Takoni Yulia Netesova

Kur ishte lindur në një qytet akademik të largët të Siberisë, atëherë pjesë e Bashkimit Sovjetik, familja e Yulias ishte e bindur se ajo do të vazhdonte hapat e ...

SPROVAT E JETËS SJELLIN REZULTATET MË TË MIRA – NJIHUNI ME NATALIE DAWSON

SPROVAT E JETËS SJELLIN REZULTATET MË TË MIRA – NJIHUNI ME NATALIE DAWSON

Puna e palodhshme dhe sfiduese ka qenë një prej karakteristikave kryesore në jetën personale dhe profesionale të Natalie Dawson.

Profili Video

Një ditë nga jeta e Hakan Wall-it

Një ditë nga jeta e Hakan Wall-it

Udhëheqës i Njësisë Këshilluese për Çështje të Policisë dhe Kufirit, shpjegon punën e tij dhe sfidat me të cilat përballet në Kosovë.

Një ditë nga jeta e Matti Raatikainen-it

Një ditë nga jeta e Matti Raatikainen-it

Shefi i njësisë së Hetimeve të Krimeve të Luftës, Matti Raatikainen spjegon hetimet e krimeve të luftës në EULEX