Fillimi  BreadCrumbTrailerZyra për Informim  BreadCrumbTrailerLajme  BreadCrumbTrailerEULEX në mbështetje të të drejtave të LGBTI...

EULEX në mbështetje të të drejtave të LGBTI në paradën e krenarisë në Prishtinë

10 tetor

Më 10 tetor, EULEX-i tregoi edhe një herë përkushtimin për promovimin dhe mbrojtjen e të drejtave të personave lezbik, gej, biseksual, transgjinor, dhe interseksual (LGBTI), përmes pjesëmarrjes në paradën e krenarisë të mbajtur në Prishtinë.

Përfaqësues nga Zyra për çështje gjinore dhe të drejta të njeriut ishin të pranishëm në këtë organizim për të ritheksuar mbështetjen e EULEX-it për trajtimin e barabartë dhe respektimin e komunitetit LGBTI, meqë të gjithë, pavarësisht orientimit seksual, duhen të jenë të lirë të jetojnë pa u paragjykuar dhe pa u diskriminuar.

Parimi i mosdiskriminimit është një prej vlerave thelbësore të Bashkimit Evropian duke përbërë kështu inspirim për Misionin EULEX dhe aktivitetet e tij në mbështetje të agjencive kosovare për zbatimin e ligjit.

Të drejtat e komunitetit LGBTI janë të mbrojtura me kornizën juridike të BE-së, ku BE-ja është e përkushtuar të luftojë diskriminimin në baza të orientimeve seksuale dhe identitetit gjinor. Neni 21 i Kartës së BE për të drejtat themelore përcakton se “çfarëdo diskriminimi në çfarëdo baze siç është orientimi seksual është i ndaluar.”
 

Prapa

Zyra për Informim

Gratë në sundimin e ligjit

Buzëqesh, puno dhe eksploro – Takoni Yulia Netesova

Buzëqesh, puno dhe eksploro – Takoni Yulia Netesova

Kur ishte lindur në një qytet akademik të largët të Siberisë, atëherë pjesë e Bashkimit Sovjetik, familja e Yulias ishte e bindur se ajo do të vazhdonte hapat e ...

SPROVAT E JETËS SJELLIN REZULTATET MË TË MIRA – NJIHUNI ME NATALIE DAWSON

SPROVAT E JETËS SJELLIN REZULTATET MË TË MIRA – NJIHUNI ME NATALIE DAWSON

Puna e palodhshme dhe sfiduese ka qenë një prej karakteristikave kryesore në jetën personale dhe profesionale të Natalie Dawson.

Profili Video

Një ditë nga jeta e Hakan Wall-it

Një ditë nga jeta e Hakan Wall-it

Udhëheqës i Njësisë Këshilluese për Çështje të Policisë dhe Kufirit, shpjegon punën e tij dhe sfidat me të cilat përballet në Kosovë.

Një ditë nga jeta e Matti Raatikainen-it

Një ditë nga jeta e Matti Raatikainen-it

Shefi i njësisë së Hetimeve të Krimeve të Luftës, Matti Raatikainen spjegon hetimet e krimeve të luftës në EULEX