Fillimi  BreadCrumbTrailerMultimedia  BreadCrumbTrailerNxënës pjesë e programit të shkëmbimit nga...

Nxënës pjesë e programit të shkëmbimit nga Gjermania dhe Kosova e vizituan EULEX-in

25 shtator

Më 24 shtator, Bernd Thran, Zëvendës-shef i Misionit, në selinë e EULEX-it e ka pritur një grup nxënësish të rinj nga qyteti Engen i Gjermanisë, si dhe një grup nxënësish shqiptarë nga Kosova të cilët ishin pjesë e një programi të shkëmbimit.
 
Kjo vizitë studimore kishte për qëllim që këtyre nxënësve t’ua sqarojë mandatin e ri të EULEX-it dhe se çfarë është duke bërë ky Mision për t’i mbështetur institucionet e Kosovës në fushën e drejtësisë, policisë dhe zbatimit të ligjit dhe mënyrën se si kontribuon ai në zhvillimin e institucioneve demokratike dhe efikase të sundimit të ligjit në Kosovë.

Pas një përmbledhje lidhur me dy shtyllat e reja të monitorimit dhe operacioneve të mandatit të EULEX-it dhe zhvillimeve të fundit politike përkitazi me dialogun e lehtësuar nga BE-ja ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit, nxënësit shfaqën interesim të madh për punën e këtij Misioni dhe vazhduan me një bashkëbisedim konstruktiv me Zëvendës-shefin e Misionit.

Gjatë diskutimit u prek edhe roli i EULEX-it si reagues i dytë i sigurisë, situata politike dhe ajo e sigurisë, si dhe fillimet e këtij Misioni në vitin 2008.

Prapa

Gratë në sundimin e ligjit

Buzëqesh, puno dhe eksploro – Takoni Yulia Netesova

Buzëqesh, puno dhe eksploro – Takoni Yulia Netesova

Kur ishte lindur në një qytet akademik të largët të Siberisë, atëherë pjesë e Bashkimit Sovjetik, familja e Yulias ishte e bindur se ajo do të vazhdonte hapat e ...

SPROVAT E JETËS SJELLIN REZULTATET MË TË MIRA – NJIHUNI ME NATALIE DAWSON

SPROVAT E JETËS SJELLIN REZULTATET MË TË MIRA – NJIHUNI ME NATALIE DAWSON

Puna e palodhshme dhe sfiduese ka qenë një prej karakteristikave kryesore në jetën personale dhe profesionale të Natalie Dawson.

Profili Video

Një ditë nga jeta e Hakan Wall-it

Një ditë nga jeta e Hakan Wall-it

Udhëheqës i Njësisë Këshilluese për Çështje të Policisë dhe Kufirit, shpjegon punën e tij dhe sfidat me të cilat përballet në Kosovë.

Një ditë nga jeta e Matti Raatikainen-it

Një ditë nga jeta e Matti Raatikainen-it

Shefi i njësisë së Hetimeve të Krimeve të Luftës, Matti Raatikainen spjegon hetimet e krimeve të luftës në EULEX