Fillimi  BreadCrumbTrailerBiografia: Bernd Thran


Bernd Thran 
Zëvendës i Shefit të Misionit EULEX Kosovë

Biografia:

Nënkryetari i Policisë/Gjeneral Brigade Bernd Thran, Zëvendës i Shefit të Misionit EULEX Kosovë

Kombësia: Gjerman

Arsimi:
Diplomë e lartë në Administratë Publike dhe Menaxhim të Policisë – Kolegji i Policisë dhe i Stafit Komandues, Universiteti i Policisë, Muenster, Gjermani. 
Diplomë BA në Administratë Publike dhe Çështje të Policisë – Shkolla për Administratë Publike në Rhineland-Palatinate, Sektori i Policisë (Universiteti i Shkencave Aplikative), Koblenz, Gjermani.
Shkathtësi për Ndërmjetësim dhe Dialog në Menaxhimin e Krizave për PPSM, Instituti Edward Kennedy, Instituti për Intervenim në Konflikte, Universiteti Kombëtar i Irlandës.
Trajnim për Udhëheqës të Lartë të BE-së, Akademia Bernadotte Academy, Belgjikë.
Trajnim i nivelit të lartë për PPSM, Kolegji Evropian për Siguri dhe Mbrojtje, Bruksel, Berlin, Sofje, Paris.

Gjuhët:
Gjermanisht (gj. amtare), Anglisht, Frëngjisht, Italisht.

Përvoja profesionale:
Aktualisht:Zëvendës i Shefit të Misionit EULEX Kosova
2008: Këshilltar i Lartë për Polici në Shërbimin Evropian për Shërbim të Jashtëm (EEAS)/ Kapacitete të Administrimit dhe Planifikimit Civil (CPCC) dhe Negociator në ekipin e Dialogut të Përfaqësueses së Lartë / Nënkryetares (PL/NK), Bruksel;
2006 deri 2008: Udhëheqës i Seksionit dhe Zëvendësshef i Sektorit, Ministria e Punëve të brendshme në Rhineland-Palatinate, Gjermani;
2002 deri 2006: Specialist i lartë për kundër-terrorizëm dhe kundër-spiunazh, Komisioni Evropian, Bruksel;
1997 deri 2002: Udhëheqës i Seksionit dhe Zëvendësshef i Sektorit, Ministria e Punëve të Brendshme në Rhineland-Palatinate, Gjermani;
1977 deri 1997: Pjesëtar i Policisë në degë të ndryshme të policisë (CRC, polic në uniformë, CID, Inteligjencë)
1973 deri 1977: Instruktor në Forcat Ajrore të Gjermanisë

Gratë në sundimin e ligjit

Buzëqesh, puno dhe eksploro – Takoni Yulia Netesova

Buzëqesh, puno dhe eksploro – Takoni Yulia Netesova

Kur ishte lindur në një qytet akademik të largët të Siberisë, atëherë pjesë e Bashkimit Sovjetik, familja e Yulias ishte e bindur se ajo do të vazhdonte hapat e ...

SPROVAT E JETËS SJELLIN REZULTATET MË TË MIRA – NJIHUNI ME NATALIE DAWSON

SPROVAT E JETËS SJELLIN REZULTATET MË TË MIRA – NJIHUNI ME NATALIE DAWSON

Puna e palodhshme dhe sfiduese ka qenë një prej karakteristikave kryesore në jetën personale dhe profesionale të Natalie Dawson.

Profili Video

Një ditë nga jeta e Hakan Wall-it

Një ditë nga jeta e Hakan Wall-it

Udhëheqës i Njësisë Këshilluese për Çështje të Policisë dhe Kufirit, shpjegon punën e tij dhe sfidat me të cilat përballet në Kosovë.

Një ditë nga jeta e Matti Raatikainen-it

Një ditë nga jeta e Matti Raatikainen-it

Shefi i njësisë së Hetimeve të Krimeve të Luftës, Matti Raatikainen spjegon hetimet e krimeve të luftës në EULEX