European Union External Action
FacebookTwitterYoutube

Fillimi BreadCrumbTrailer Multimedia

Më shumë për Multimedia ...

Shefja e Zyrës Ligjore dhe për të Drejta të Njeriut ligjëroi në Universitetin e Graz-it

Marianne Fennema, Shefje e Zyrës Ligjore dhe për të Drejta të Njeriut në EULEX, foli dje në Universitetin e Gratz-it lidhur me mandatin e EULEX-it. Në konferencën për 'Sfidat e reja për politikat e sigurisë së brendshme dhe të jashtme të BE-së' morën pjesë studentë, diplomatë dhe akademikë që punojnë në këtë fushë.

Sundimi i ligjit është thelbësor për një klimë pozitive të investimeve

EULEX-i bashkë me Zyrën e BE-së, u takuan dhe biseduan me një delegacion ekonomik nga Austria i përbërë nga përfaqësues të Ministrisë së Ekonomisë të Austrisë, Odës Ekonomike të Austrisë dhe të kompanive austriake gjatë vizitës së tyre në Kosovë.

Vizitë e studentëve në Zyrat Kryesore të Policisë së EULEX-it dhe në Pallatin e Drejtësisë

Studentet Alexia Cussac dhe Myrtis Vinas-Roudieres nga ‘Ecole Nationale de la Magistrature’ në Francë vizituan Zyrat Kryesore të Policisë së EULEX-it dhe Pallatin e Drejtësisë. Gjatë qëndrimit në Zyrat Kryesore të Policisë së EULEX-it ato biseduan me zyrtarin ligjor Marc Meslin, i cili punon në Zyrën e Kryeprokurorit të EULEX-it.

Shefja e Misionit EULEX vizitoi veriun e Kosovës

Shefja e Misionit EULEX, zj. Alexandra Papadopoulou, vizitoi veriun e Kosovës dhe takoi kryetarët e komunave të Leposaviqit dhe të Zveçanit. Gjatë takimeve me secilin prej tyre, ata folën për tema të rëndësishme për komunitetin lokal, si për lirinë e lëvizjes, regjistrimin civil dhe tabelat e regjistrimit të veturave.

Shefja e Misionit EULEX u takua me delegacionin e IHEDN

Një delegacion prej Institutit Francez për Studime të Larta të Mbrojtjes Kombëtare (Institut des Hautes Etudes de Défense Nationale - IHEDN) e vizitoi EULEX-in...

Shefja e Misionit EULEX takon një delegacion nga Grupi Britanik i Unionit Ndër-Parlamentar

Një delegacion nga Grupi Britanik i Unionit Ndër-Parlamentar vizituan Misionin EULEX Kosova ku u takuan me Shefen e Misionit zj. Alexandra Papadopoulou.

Shefja e EULEX-it takon Ambasadoren e Estonisë

Shefja e Misionit të Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit ne Kosovë (EULEX) zj. Alexandra Papadopoulou u takua sot me ambasadoren e Republikës së Estonisë në Kosovë Mrs. Eve-Külli Kala.

Fjala e zj. Alexandra Papadopoulou në Konferencën për sigurinë e gazetarëve të organizuar nga Misioni i OSBE-së në Kosovë

Gazetarët i mbledhin informacionet dhe i hetojnë faktet në mënyrë që ta përgatisin raportin ku e rrëfejnë ngjarjen. Këto raporte kanë për qëllim që: t’i informojnë njerëzit ashtu që ata ta kontrollojnë qeverinë e tyre dhe vendimet e marra në emër të tyre, si dhe të marrin vendime të rëndësishme lidhur me jetën e tyre dhe se në çfarë shoqërie dëshirojnë të jetojnë.

Shefja e Misionit EULEX takoi Komisionerin e Këshillit të Evropës për të Drejtat e Njeriut

Shefja e Misionit EULEX zj. Alexandra Papadopoulou takoi sot Komisionerin e Këshillit të Evropës për të Drejtat e Njeriut z. Nils Muižnieks, me të cilin diskutoi rreth përpjekjeve për fuqizimin e sundimit të ligjit në Kosovë në kuadër të mandatit aktual të EULEX-it. Ata po ashtu folën rreth sfidave për sigurimin e drejtësisë tranzicionale në shqyrtimin e rasteve të krimeve të luftës.

  

EULEX Kosovo © E drejta e autorit & Heqja e përgjegjësisë
Rr. Muharrem Fejza, Ndërtesa Farmed, P.O. Box: 268 10000 Pristina, Kosovo
Tel: +381 (0) 38 78 2000 Fax: +381 (0) 38 78 4556 :: info@eulex-kosovo.eu