Fillimi  BreadCrumbTrailerMultimedia  BreadCrumbTrailerEULEX-i i dhuron dy vetura Komisionit për...

EULEX-i i dhuron dy vetura Komisionit për verifikimin e statusit të viktimave të luftës

10 tetor

Dje, 9 tetor, zj. Alexandra Papadopoulou, Shef e e Misionit EULEX, i dorëzoi një donacion prej dy veturave zj.Minire Begaj, Udhëheqëse e Komisionit qeveritar për njohjen dhe verifikimin e statusit të viktimave të dhunës seksuale gjatë konfliktit të Kosovës, komision ky i mandatuar nga Qeveria e Kosovës për t’i kryer të gjitha procedurat e nevojshme për përcaktimin dhe njohjen zyrtare të statusit të viktimave të krimeve seksuale që ndërlidhen me luftën.

Dorëzimi i dy veturave të markës Nissan Pathfinder u bë gjatë një ceremonie zyrtare dhe ato do të shërbejnë për kryerjen e aktiviteteve të Komisionit për rikthimin e dinjitetit atyre grave që kanë përjetuar keqtrajtime seksuale gjatë konfliktit të viteve 1998-1999 në Kosovë.

EULEX-i ka traditë të gjatë të dhurimit të veturave dhe pajisjeve të tjera institucioneve të Kosovës me qëllim të mbështetjes së ndërtimit të kapaciteteve dhe të iniciativave vendase, dhe do të vazhdojë me mbështetjen e këtyre iniciativave sipas mjeteve dhe mundësive.
 

Prapa

Gratë në sundimin e ligjit

Buzëqesh, puno dhe eksploro – Takoni Yulia Netesova

Buzëqesh, puno dhe eksploro – Takoni Yulia Netesova

Kur ishte lindur në një qytet akademik të largët të Siberisë, atëherë pjesë e Bashkimit Sovjetik, familja e Yulias ishte e bindur se ajo do të vazhdonte hapat e ...

SPROVAT E JETËS SJELLIN REZULTATET MË TË MIRA – NJIHUNI ME NATALIE DAWSON

SPROVAT E JETËS SJELLIN REZULTATET MË TË MIRA – NJIHUNI ME NATALIE DAWSON

Puna e palodhshme dhe sfiduese ka qenë një prej karakteristikave kryesore në jetën personale dhe profesionale të Natalie Dawson.

Profili Video

Një ditë nga jeta e Hakan Wall-it

Një ditë nga jeta e Hakan Wall-it

Udhëheqës i Njësisë Këshilluese për Çështje të Policisë dhe Kufirit, shpjegon punën e tij dhe sfidat me të cilat përballet në Kosovë.

Një ditë nga jeta e Matti Raatikainen-it

Një ditë nga jeta e Matti Raatikainen-it

Shefi i njësisë së Hetimeve të Krimeve të Luftës, Matti Raatikainen spjegon hetimet e krimeve të luftës në EULEX