Niina Koivisto: ‘Për të ecur para, mendo jashtë kornizave!’

Qëndrimi pozitiv, pasioni dhe përcaktimi janë ato që shndrisin përmes uniformës policore të Niina Koivisto, një prej këshilltareve të EULEX-it për Policinë e Kosovës në Komunitet.

Tahire Haxholli: “Nuk jeni vetëm, ne jemi këtu për ju”

Dhuna në familje mund të shfaqet në forma të ndryshme, si fizike, seksuale, psikologjike apo ekonomike. Përhapja e kësaj dhune mund të jetë ...

Nga Kosova në Ramallah - Njoftohuni me Sandra Gudaityte

Kur sfidat e jetës afrojnë, shumë do të jenë të preokupuar me frikë dhe shqetësime. Por krejt çka zyrtarja ligjore në EULEX Sandra Gudaityte ka në mendje është vetëm Trouble

Hetuesja me dell – njihuni me Cindy Syes

Ashtu siç kishte bërë çdo ditë gjatë njëzet viteve të kaluara, hetuesja Cindy Syes hyri në zyrën e saj në Departamentin e Policisë së Teksasit në qytetin e Dallasit. Por, kësaj radhe, në muajin shkurt 2007, ajo ishte me të vërtetë e hutuar.

Forenzika përmes teknologjisë informative – Zbulimi i krimeve në autostradën digjitale të shekullit XXI

Ndonëse teknikat forenzike përmes TI-së mund të mos jetë gjithmonë aq interesante sa paraqiten në televizion – hetuesit forenzikë nuk i ndjekin fizikisht kriminelët as nuk vihen në vijën e parë të frontit – forenzika e TI-së është pjesë e rëndësishme e procesit hetimor.

Nga Little Rock-u në Prishtinë – njihuni me Jacqueline Smith

A ju ka rënë të dëgjoni ndonjëherë tregime për heronjtë e padëgjuar? Për policët e paepur që patrullojnë rrugëve, pothuaj të padukshëm në punën e tyre që të na mbajnë neve të sigurt?

Midis drejtësisë dhe muzikës – njihuni me Vjollca Kroci-Gerxhaliu

E lindur dhe rritur në Prizren, një qytet i lashtë ku arti dhe historia përcjellët nëpër gjenerata, ka luajtur një rol të madh që ajo të bëhet kjo që është sot.

Drejtësia është mozaik

Gjersa shëtitej nëpër bregdetin e qarkut Kerry në pjesën jugperëndimore të Irlandës, me pamje nga Oqeani Atlantik, dy vite më parë Cathy Houlihan mendoi thellë për hapin e ardhshëm në karrierën e saj.

Drita Hajdari: Të heshtësh është krim

Qofshin ato bjeshkët e Kosovës, fushat e Shqipërisë, apo liqenet e Malit të Zi, zonja Drita Hajdari i eksploron të gjitha ato.

Agata Szymanska – Barazia gjinore – jo përse, por si

Hyn në restorantin Baba Ghanoush gjatë ndonjë dite të ftohtë në Prishtinë dhe do të gjesh ngrohtësi, ushqime vegjetariane, dhe shoqëri të zhytur në të qeshura rrëmbyese dhe të përzemërta.