Lajme

Fuqizimi i femrave - fuqizim i shoqërisë! Radio UNMIK i interviston femrat që punojnë në EULEX

08 mars 2015

Çdo vit, 8 marsi, Dita Ndërkombëtare e Gruas, është një kohë për të reflektuar mbi progresin e bërë, të bëjmë thirrje për ndryshim dhe të festojmë aktet e guximit dhe vendosmërisë nga gratë të cilat kanë luajtur rol të jashtëzakonshëm në historinë e vendeve dhe komuniteteve të tyre. Tema e këtij viti, "Fuqizimi i Gruas – Fuqizimi i njerëzimit!" parasheh një botë ku çdo grua dhe vajzë të mund të praktikojë zgjedhjen e saj, si në edukim, në ardhmëri, të ketë të hyra materiale, të jetoj në shoqëri pa dhunë dhe diskriminim, dhe të jetë pjesëmarrëse në politikë...

Radio Ophelia vizitoi EULEX-in, Misioni i Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit, dhe kërkoi nga gratë vendore dhe ndërkombëtare që punojnë në sektorin e sundimit të ligjit, të flasin në lidhje me karrierën e tyre, në atë që mund të përshkruhet si bota e meshkujve. T’i ndëgjojmë.

Në Anglisht kliko këtu.
Në Shqip kliko këtu.
Në Serbisht kliko këtu.

 

Në Anglisht kliko këtu.
Në Shqip kliko këtu.
Në Serbisht kliko këtu.

 Në Anglisht kliko këtu.
Në Shqip kliko këtu.
Në Serbisht kliko këtu.