Lajme

Zemra jonë rrah për dashuri – EULEX-i shpreh mbështetje për të drejtat LGBTIQ+

02 korrik 2021

Sikur për çdo vit, Misioni i Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX) mori pjesë në Paradën e Krenarisë të mbajtur më 1 korrik në Prishtinë për të shprehur mbështetje për të drejtat e personave LGBTIQ+, si dhe për ta ngritur zërin tonë kundër diskriminimit, dhunës, gjuhës së urrejtjes dhe krimeve të urrejtjes.

Duke i bërë jehonë slloganit "Bashkë dhe krenarë", ne u bëmë bashkë me shoqërinë kosovare në thirrjet për solidaritet, barazi, drejtësi dhe ndryshime shoqërore. 

Të gjitha qeniet njerëzore duhet ta kenë të drejtën që të jenë ata që duan të jenë dhe t’i dashurojnë ata që duan t’i dashurojnë; kjo është ajo që ne e mbështesim!