Lajme

Shefja e EULEX-it takon Ministren e Drejtësisë

16 shtator 2016

Shefja e Misionit për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX), znj. Alexandra Papadopoulou, në vazhdën e takimeve të saj me partnerët vendës dhe ndërkombëtarë në Kosovë, sot është takuar me Ministren e Drejtësisë, Dhurata Hoxha. 

 

Gjatë takimit, znj. Papadopoulou nënvizoi se bashkëpunimi i EULEX-it me Ministrinë e Drejtësisë do të vazhdojë, me theks synimin e ndërsjellë për zhvillimin dhe implementimin e sundimit të ligjit.  Ajo gjithashtu theksoi rëndësinë qenësore të sundimit të ligjit në arritjen e qëllimit të përbashkët të një shoqërie demokratike, multi-etnike të bazuar në parime dhe në përputhje me aspiratat evropiane të Kosovës.

Znj. Papadopoulou, po ashtu e ka falënderuar Ministren Hoxha për rezultatet e shkëlqyera të arritura në bashkëpunim të ngushtë me EULEX-in në detyrën e saj si Ministre, duke shpresuar se kjo punë e mirë do të vazhdojë. 

Të dyja, Shefja e EULEX-it dhe Ministrja Hoxha janë pajtuar që të bashkërendojnë më tutje aktivitetet e përbashkëta në mes të institucioneve të drejtësisë vendëse dhe EULEX-it, me qëllim të avancimit të sundimit të ligjit në Kosovë.