Lajme

EULEX-i pret për vizitë një grup studentësh nga Kolegji Universum

20 maj 2022

Më 19 maj patëm kënaqësinë t’i hapnim dyert për 14 studentë nga Kolegji Universum, të cilët erdhën në selinë e Misionit tonë për të mësuar më shumë rreth mandatit, të shohin objektin si dhe të takojnë disa prej kolegëve tonë. Ajo që na e bëri këtë vizitë më speciale ishte prania e dy profesorëve, të cilët kanë qenë pjesëtarë të stafit të EULEX-it, e të cilët na dhanë mundësi të takoheshim prapë.

Studentëve iu uroi mirëseardhje të ngrohtë Zëvendësshefi jonë i Misionit, Cezary Luba, i cili foli shkurtimisht para studentëve rreth përmbushjes profesionale që të jep puna për një Mision të shumanshëm si EULEX-i.

Zëdhënësja e Misionit, Donika Berisha Rizaj, bëri një prezantim të detajuar para studentëve me video rreth mandatit dhe punës së EULEX-it, e cila studentëve po ashtu ua dha mundësinë të bënin pyetje të ndryshme. Ata ishin të interesuar të mësonin më shumë rreth arritjeve dhe sfidave të Misionit. Meqë ky është semestri i fundit i tyre dhe ata janë afër diplomimit, studentët ishin shumë kureshtarë të mësonin rreth programit të praktikës së vendorëve në EULEX dhe rreth mënyrës se si mund të bëhen pjesë e tij në të ardhmen.

Vizita studimore përfundoi me një shëtitje të plotë nëpër objektin tonë, ku grupi pati edhe mundësinë të takonte disa prej kolegëve tonë.

Ju mirëpresim përsëri!