Fillimi  BreadCrumbTrailer Zyra për Komunikim dhe Media  BreadCrumbTrailerKomunikata për Media

Komunikata për Shtyp

Dhjetor 2017

U mbajt takimi i radhës i Bordit të Përbashkët Bashkërendues për Sundimin e Ligjit

12 dhjetor 2017

Është mbajtur takimi i radhës i Bordit të Përbashkët Bashkërendues për Sundimin e Ligjit i organizuar për herë të parë nga Këshilli Prokurorial i Kosovës (KPK) dhe i udhëhequr nga kryesuesi i këtij këshilli, Blerim Isufaj.

Nëntor 2017

Kumtesë për shtyp nga Zyra e BE-së/ Përfaqësuesja e Posaçme e BE-së, EULEX-i dhe Shefat e Misioneve të BE-së në Kosovë

27 nëntor 2017

Kosova ka një perspektivë evropiane. Por ritmi i afrimit të Kosovës me BE-në varet qartë nga ritmi më të cilin ajo i zbaton reformat në të gjitha fushat përkatëse, veçanërisht në fushën e sundimit të ligjit dhe të drejtave themelore.

Të mos e lëmë askënd prapa – Mbështetja e EULEX-it për fushatën “16 Ditë aktivizëm kundër dhunës në baza gjinore”

24 nëntor 2017

EULEX-i shpreh mbështetjen e plotë për fushatën “16 Ditë aktivizëm kundër dhunës në baza gjinore” e udhëhequr nga organizata UN Women që fillon nesër më 25 nëntor në Ditën Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës kundër Grave.

Shefja e Misionit: “Thashethemet dhe fjalët nuk janë mënyra për ta promovuar sundimin e ligjit në Kosovë”

22 nëntor 2017

Shefja e EULEX-it, Alexandra Papadopoulou, në përgjigje ndaj një programi të transmetuar në RTK, ka theksuar: “Ky Mision e respekton..

EULEX Statement in Relation to the Media Article

16 nëntor 2017

Lidhur me pyetjet më të fundit të mediave, EULEX-i deklaron si në vijim: Përgjatë vitit të kaluar, Malcolm Simmons ka qenë objekt i disa hetimeve të pavarura në lidhje me disa pretendime të rënda kundër tij.

Tetor 2017

1325 hapa solidariteti me gratë, paqen dhe sigurinë: EULEX-i kremton 17 vite të RKSKB 1325

31 tetor 2017

Dita e sotme e shënon përvjetorin e 17-të të Rezolutës 1325 të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara për Gratë, Paqen dhe Sigurinë.

Shtator 2017

U mbajt takimi i radhës i Bordit të Përbashkët Bashkërendues për Sundimin e Ligjit

26 shtator 2017

PRISHTINË, 26.09.2017 - Është mbajtur sot takimi i radhës i Bordit Bashkërendues për Sundimin e Ligjit i organizuar për herë të parë nga Këshillit Gjyqësor të Kosovës (KGjK) dhe i kryesuar nga Kryesuesi i KGjK-së, Nehat Idrizi

Sakrifica sublime: EULEX-i e përkujton Audrius Šenavičiusin

19 shtator 2017

Sot, EULEX-i e shënon përvjetorin e katërt të vdekjes së Audrius Šenavičiusit, doganierit lituanez, i cili u va në krye të detyrës në pjesën veriore të Kosovës më 19 shtator 2013

Deklaratë nga Zyra e BE-së në Kosovë/Përfaqësuesja Speciale e BE-së, EULEX-i dhe Shefat e Misioneve të BE-së për formimin e institucioneve në Kosovë

11 shtator 2017

Formimi i institucioneve në Kosovë pas paqartësisë politike prej disa javësh është një hap shumë i rëndësishëm

Gusht 2017

Fati i të zhdukurve – prioritet kryesor i EULEX-it

30 gusht 2017

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Zhdukurve, EULEX-i e kujton tragjedinë e atyre që u zhdukën si dhe plojën e familjeve të tyre

Deklaratë nga Zyra e BE-së në Kosovë/Përfaqësuesja e Posaçme e BE-së dhe EULEX-i mbi procesin e përzgjedhjes së kryetarëve të Gjykatës Supreme dhe Gjykatës së Apelit

25 gusht 2017

Pas përsëritjes së fundit të procesit të votimit për kryetarët e Gjykatës Supreme dhe Gjykatës së Apelit nga ana e Këshillit Gjyqësor të Kosovës, Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë/Përfaqësuesja e Posaçme e Bashkimit Evropian dhe EULEX-i kanë bërë këtë deklaratë:

Maj 2017

Të drejtat e komunitetit LGBTI janë të drejta të njeriut – EULEX-i shënon Ditën Ndërkombëtare kundër Homofobisë

17 maj 2017

Misioni EULEX në Kosovë i është bashkuar sot përpjekjeve në mbarë botën për shënimin e Ditës Ndërkombëtare kundër Homofobisë, Transfobisë dhe Bifobisë.

Prill 2017

EULEX-i në Ditën Nacionale për Personat e Pagjetur – Nuk do të dorëzohemi kurrë

27 prill 2017

Sot, Kosova shënon Ditën Nacionale të Personave të Pagjetur, ndërsa EULEX-i e shfrytëzon këtë rast për t’i përkujtuar të zhdukurit dhe gjendjen e vështirë të familjeve të tyre. EULEX-i vazhdon të jetë i përkushtuar për të ndihmuar në zgjidhjen e çështjes së personave të pagjetur.

EULEX-i i largon rrethojat e ndërtesës aneks të Shtabit të Policisë

24 prill 2017

Në përputhje me ri-konfigurimin dhe mandatin e ri të Misionit, EULEX-i i ka liruar zyrat në ndërtesën aneks të Shtabit të Policisë në Prishtinë (ish aneksi i Selisë së UNMIK-ut).

Ngritët aktakuzë për krime lufte

20 prill 2017

Prishtinë, 20 prill 2017 - Sot, një prokuror ndërkombëtar i Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës (PSRK) ka ngritur aktakuzë në Gjykatën Themelore të Mitrovicës kundër të pandehurit Z.V. ish-rezervist policie në Vushtrri për veprimet të cilat pretendohet se kanë ndodhur ndërmjet fshatrave...

Mars 2017

EULEX-i e shënon Ditën Ndërkombëtare të Gruas – Bëhu e guximshme për ndryshime

08 mars 2017

Sot, EULEX-i i bashkohet shumë njerëzve në mbarë botën në kremtimin e Ditës Ndërkombëtare të Gruas. Ne e shfrytëzojmë këtë mundësi për t’i kremtuar të arriturat e grave dhe duke e theksuar moton e këtij viti ‘Bëhu e guximshme për ndryshime’ ne i inkurajojmë ato të gjitha që të ndihmojnë në krijimin e një bote më të mirë të punës me përfshirje gjinore më të madhe.

Shkurt 2017

Shefja e Misionit EULEX Kosova i emëroi Gjyqtarët e Dhomave të Specializuara të Kosovës

07 shkurt 2017

Në përputhje me Ligjin për Dhomat e Specializuara dhe Zyrën e Prokurorit të Specializuar, pas rekomandimit të Komisionit Përzgjedhës të pavarur, autoriteti emërues Shefja e Misionit EULEX në Kosovë, zj. Alexandra Papadopoulou...

Për komunikatat për media më të hershme klikoni më poshtë:
2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015

këtu.

Zyra për Komunikim dhe Media