Fillimi  BreadCrumbTrailer Zyra për Komunikim dhe Media  BreadCrumbTrailerKomunikata për Media

Komunikata për Shtyp

Dhjetor 2016

EULEX-i dhe ZBE/PSBE e rikujtojnë rëndësinë e respektimit të drejtave të njeriut për një shoqëri të shëndetshme dhe prosperuese, në vigjilje të Ditës ndërkombëtare të Drejtave të Njeriut

09 dhjetor 2016

Më 10 dhjetor, ne e kremtojmë Ditën e të Drejtave të Njeriut, në kujtim të ditës në të cilën para gjashtëdhjetë e tetë viteve më parë, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara e miratoi Deklaratën Universale për të Drejtat e Njeriut. Tema e këtij viti është “Ngrihu për të drejtat e dikujt tjetër”!, që na bën thirrje të gjithë neve për ta bërë dallimin dhe për të hedhur një hap përpara dhe për t’i mbrojtur të drejtat e kujtdo që është në rrezik të diskriminimit apo dhunës.

Misioni i OSBE-së në Kosovë dhe EULEX-i e filluan Forumin për Transparencë në Drejtësi

07 dhjetor 2016

Gjatë një punëtorie të mbajtur më 6–7 dhjetor në grykën e Rugovës, Misioni i OSBE-së në Kosovë dhe Misioni i EULEX-it për Sundimin e Ligjit në Kosovë e filluan Forumin për Transparencë në Drejtësi, me qëllim të krijimit të një hapësire formale për komunikim të vazhdueshëm mes gazetarëve dhe institucioneve të drejtësisë.

KOMUNIKATË E PËRBASHKËT PËR SHTYP: Në Prishtinë u mbajt takimi i Bordit të Përbashkët Bashkërendues për Sundimin e Ligjit

07 dhjetor 2016

Bordi i Përbashkët Bashkërendues për Sundimin e Ligjit u takua sot në Prishtinë për ta vlerësuar progresin në fushën e sundimit të ligjit në Kosovë. Gjatë këtij takimi u publikua Raporti i Progresit për Marrëveshjen Kompakte, që e bën vlerësimin e progresit ndërmjet muajit gusht 2015 - qershor 2016.

EULEX-i e shënon javën kundër korrupsionit në Kosovë

06 dhjetor 2016

Me rastin e javës kundër korrupsionit në Kosovë, EULEX-i dëshiron të përsërisë se luftimi dhe ç’është më e rëndësishme parandalimi i korrupsionit janë esenciale për një shoqëri demokratike.

Nëntor 2016

EULEX-i e mbështetë Ministrinë e Drejtësisë për rritjen e llogaridhënies dhe transparencës në shërbimet korrektuese

30 nëntor 2016

EULEX-i shfrytëzon rastin që edhe një herë t’u shprehë ngushëllime familjes dhe miqve të Astrit DEHARIT, i cili vdiq derisa ishte në paraburgim në Qendrën e Paraburgimit në Prizren. Vdekja e një të riu në këto rrethana është me të vërtetë një tragjedi.

Tetor 2016

EULEX-i shënon përvjetorin e gjashtëmbëdhjetë të Rezolutës 1325 të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara për Gratë, Paqen, dhe Sigurinë

31 tetor 2016

Sot, EULEX-i shënon gjashtëmbëdhjetë vjetorin e Rezolutës 1325 të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara për Gratë, Paqen, dhe Sigurinë.

Shefja e Misionit EULEX u takua me Kryetarin e Kuvendit të Kosovës

05 tetor 2016

Sot, Shefja e Misionit EULEX, zj. Alexandra Papadopoulou mbajti një takim njohës me Kryetarin e Kuvendit të Kosovës, z. Kadri Veseli.

Shefja e Misionit EULEX u takua me kryetarët e komunave në veri dhe e vizitoi Gjykatën Themelore në Mitrovicë

04 tetor 2016

Shefja e Misionit EULEX, zj. Alexandra Papadopoulou, u takua sot me kryetarët e komunave të Mitrovicës Veriore, Leposaviqit, Zubin Potokut dhe Zveçanit.

Shtator 2016

Shefja e EULEX-it takon Kryetaren e Gjykatës Kushtetuese

29 shtator 2016

Shefja e Misionit për Sundim të Ligjit në Kosovë (EULEX), zj. Alexandra Papadopoulou, pati sot një takim njoftues me Kryetaren e Gjykatës Kushtetuese, zj. Arta Rama-Hajrizi.

EULEX-i përkujton përvjetorin e vdekjes së zyrtarit doganor

19 shtator 2016

Sot EULEX-i përkujton përvjetorin e tretë të vdekjes së Audrius Šenavičius, zyrtar doganor i përkushtuar i EULEX-it i cili u vra në krye të detyrës në veri të Kosovës.

Shefja e EULEX-it takon Ministren e Drejtësisë

16 shtator 2016

Shefja e Misionit për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX), znj. Alexandra Papadopoulou, në vazhdën e takimeve të saj me partnerët vendës dhe ndërkombëtarë në Kosovë, sot është takuar me Ministren e Drejtësisë, Dhurata Hoxha.

Shefja e EULEX-it u takua me Kryeministrin e Kosovës

14 shtator 2016

Sot, Shefja e Misionit të Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX), zj. Alexandra Papadopoulou, u takua me Kryeministrin e Kosovës, z. Isa Mustafa.

Konferenca për forcimin e bashkëpunimit policor në Ballkan është mbajtur në Shkup

09 shtator 2016

Përfaqësuesit e katër shërbimeve policore të Ballkanit Perëndimor kanë marrë pjesë në një konferencë rajonale e cila është mbajtur sot në Shkup.

Gusht 2016

Dogana e Kosovës shënon zhvillim të konsiderueshëm drejt standardeve të pranuara nga BE-ja

11 gusht 2016

Sot, Dogana e Kosovës e shënon kontributin e EULEX-it në progresin e arritur me anë të cilit e përfundon mbikëqyrjen e këtij shërbimi ndërsa për të ardhmen EULEX-i do të vazhdojë të ketë rol këshillues në nivelin strategjik.

Shpallet aktgjykimi në gjykimin Krasniqi

08 gusht 2016

Sot, në Gjykatën Themelore të Mitrovicës një trup gjykues i përbërë nga gjyqtarë ndërkombëtar e shpalli...

Qershor 2016

Mandati i ri i EULEX-it

21 qershor 2016

Pas vendimit të Këshillit për ta vazhduar mandatin e Misionit të BE-së për Sundimin e Ligjit në Kosovë deri më 14 qershor 2018...

Maj 2016

EULEX-i shënon ditën ndërkombëtare kundër homofobisë

17 maj 2016

Sot, Misioni i EULEX-it në Kosovë i është bashkuar përpjekjeve nëpër botë për shënimin e ditës ndërkombëtare kundër homofobisë, transfobisë dhe bifobisë.

Mars 2016

Gjykata Supreme hedh poshtë kërkesën për mbrojtje të ligjshmërisë

22 mars 2016

Më 8 mars 2016 Gjykata Supreme, në kolegjin e përzier në përbërje të dy gjyqtarëve ndërkombëtarë dhe të një gjyqtari vendor, ka diskutuar lidhur me dy kërkesa për mbrojtje të ligjshmërisë.

Deklaratë për pavarësinë e gjyqësorit

17 mars 2016

Sot, EULEX-i, PSBE-ja, dhe zyrtarë të lartë të gjyqësorit të Kosovës, duke përfshirë Ministrin e Drejtësisë, kanë pasur në plan që të mbajnë mbledhjen e Bordit të Përbashkët për Sundimin e Ligjit (BPSL) për të rishikuar progresin dhe forcuar qasjen e përbashkët për sundimin e ligjit në Kosovë.

Deklaratë për shtyp e Gabriele Meucci, Shefi Misionit EULEX

08 mars 2016

Sot, me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Gruas, EULEX-i i bashkohet betejës së të gjitha grave në mbarë botën për të drejta të barabarta të gruas dhe për barazi gjinore.

Shkurt 2016

Mohim i përfshirjes së EULEX-it në arrestimet e Vetëvendosjes

16 shkurt 2016

Pas raportimeve në media për arrestimet e fundit të aktivistëve të Vetëvendosjes, EULEX- i thekson se nuk ishte i përfshirë në këtë.

Janar 2016

Shpallet aktgjykimi për rastin e O.I.

21 janar 2016

Sot, në Gjykatën Themelore të Mitrovicës, një trup gjykues i përbërë nga gjyqtarë ndërkombëtarë e shpalli O.I. fajtor për kryerjen e veprës penale “Krime të luftës kundër popullatës civile.”

Gjykata Supreme kthen lëndën e Komunës së Prizrenit në Gjykatën e Apelit

08 janar 2016

Vitin e kaluar, Gjykata Themelore e Prizrenit ka shpallur gjashtë të pandehurit fajtorë për vepra të pretenduara penale për korrupsion.

Për komunikatat për media më të hershme klikoni më poshtë:
2021 | 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009

këtu.

Zyra për Komunikim dhe Media