Lajme

Prill

Mesazhi i Shefit të Misionit për Ditën Ndërkombëtare të Romëve

08 prill2020

Në Ditën Ndërkombëtare të Romëve, ne i bëjmë jehonë thirrjeve për qasje të barabartë në drejtësi dhe mbrojtje nga diskriminimi për romët në Kosovë

Mars

DEKLARATË NGA KAPACITETI PËR PLANIFIKIME DHE VEPRIME CIVILE (CPCC) MBI PANDEMINË AKTUALE

25 mars2020

Ne jemi duke u ballafaquar me pandeminë e përkohshme, por të rëndë Covid 19.

EULEX-i i shton masat parandaluese për ta zvogëluar përhapjen e korona virusit

17 mars2020

EULEX-i është duke i shtuar masat parandaluese për ta zvogëluar përhapjen e korona virusit, ta mbrojë shëndetin e pjesëtarëve të personelit të tij dhe të komunitetit, si dhe për ta ruajtur, për aq sa është e mundur, kapacitetin e tij për punë.

Shefi i Misionit EULEX dhe Kryeprokurori i Kosovës diskutojnë për reformat legjislative dhe përparimin e arritur

18 mars2020

Më 16 mars 2020, Shefi i EULEX-it, Lars-Gunnar Wigemark, zhvilloi një takim njohës me Kryeprokurorin, Aleksandër Lumezi.

Gjendja e sundimit të ligjit në Kosovë temë kryesore e takimit mes Kryeministrit të Kosovës dhe Shefit të EULEX-it

12 mars2020

Më 12 mars, Shefi i EULEX-it, Lars-Gunnar Wigemark, mbajti takimin e parë njoftues me Kryeministrin e Kosovës, Albin Kurti dhe shkëmbeu pikëpamje rreth mënyrave në të cilat EULEX-i mund të ofrojë më tej ndihmë në fushën e sundimit të ligjit.

EULEX-i i dhuroi pajisje të TI-së Agjencisë së Regjistrimit Civil

09 mars2020

Më 9 mars, EULEX-i i dorëzoi 200 kompjuterë, laptopë dhe printerë Agjencisë së Regjistrimit Civil(ARC) për t'i ndihmuar atyre që të ofrojnë shërbime më të mira për të gjithë qytetarët e Kosovës.

Shkurt

Shefi i EULEX përfundon vizitën dyditore në Mitrovicë dhe në veri të Kosovës

28 shkurt2020

Prishtinë, 26 shkurt 2020 - Shefi i EULEX-it, Lars-Gunnar Wigemark, përfundoi dje një vizitë dyditore në Mitrovicë dhe në veri të Kosovës.

Shefi i EULEX-it i dorëzoi një donacion Qendrës Mjekësore në Leposaviq për ta përmirësuar ofrimin e kujdesit shëndetësor

25 shkurt2020

Më 21 shkurt, Shefi i EULEX-it, Lars-Gunnar Wigemark i dorëzoi një donacion në vlerë prej 67,000 euro Qendrës Mjekësore të Leposaviqit.

Fushata e dhurimit të gjakut EULEX - Një veprim i thjeshtë mund të krijojë buzëqeshje

24 shkurt2020

Mjekësia ka vërtetuar që një pikë gjaku mund të shpëtojë deri në tre jetë. Ky element është një nga forcat shtytëse në promovimin e kulturës së dhurimit të gjakut vullnetar...

Shefi i EULEX-it u takua me Kryesuesin e Këshillit Prokurorial të Kosovës

21 shkurt2020

Më 20 shkurt, Shefi i EULEX-it, Lars-Gunnar Wigemark...

Shefi i EULEX-it diskuton për bashkëpunimin me Ministrin e Punëve të Brendshme dhe Administratës Publike

21 shkurt2020

Më 20 shkurt, Shefi i EULEX-it, Lars-Gunnar Wigemark, u takua me Ministrin e Punëve të Brendshme dhe Administratës Publike, Agim Veliu...

Takim mes Shefit të EULEX-it dhe Kryesuesit të Këshillit Gjyqësor të Kosovës

20 shkurt2020

Më 19 shkurt, Shefi i EULEX-it, Lars-Gunnar Wigemark, takoi Kryesuesin e Këshillit Gjyqësor të Kosovës (KGjK), Skender Çoçaj...

Shefi i EULEX-it takon Drejtorin e Shërbimit Korrektues të Kosovës për të diskutuar për bashkëpunimin e vazhdueshëm

20 shkurt2020

Më 18 shkurt, Shefi i EULEX-it, Lars-Gunnar Wigemark, takoi Drejtorin e Shërbimit Korrektues të Kosovës (ShKK), Nehat Thaçi...

Shefi i EULEX-it u takua me Ministren e Drejtësisë për të diskutuar bashkëpunimin në sundimin e ligjit në Kosovë

19 shkurt2020

Më 18 shkurt, Shefi i EULEX-it, Ambasadori Lars-Gunnar Wigemark, u takua me Ministren e Drejtësisë, Albulena Haxhiu...

Donacion për Kryqin e Kuq të Kosovës nga organizimi i EULEX-it për bamirësi

14 shkurt2020

Më 13 Shkurt, Shefi i EULEX-it, Lars-Gunnar Wigemark...

Intervista e Shefit të Misionit EULEX, Wigemark, për Kohën Ditore dhe koha.net

13 shkurt2020

Shefi i EULEX-it, Lars-Gunnar Wigemark, dha një intervistë ekskluzive për të përditshmen Koha Ditore dhe portalin koha.net...

Shefi i EULEX-it Lars-Gunnar Wigemark mbajti takim njohës me Kryetaren e Kuvendit të Kosovës Vjosa Osmani

12 shkurt2020

Më 11 shkurt, Shefi i Misioni EULEX, Lars Gunnar Wigemark...

EULEX-i i ofron trajnim për mbështetje themelore për jetë stafit të Shërbimit Korrektues të Kosovës

05 shkurt2020

Më 30 janar, EULEX-i mbajti një kurs të trajnimit për mbështetje themelore për jetë për 16 anëtarë...

Janar

Përfaqësuesi i lartë/Nën-Presidenti Josep Borrell përfundon vizitën në Kosovë

31 janar2020

Më 30 dhe 31 janar, Përfaqësuesi i lartë/Nën-Presidenti Josep Borrell vizitoi Kosovën për herë të parë...

PLNP Borrell viziton EULEX-in

30 janar2020

Më 30 janar, Josep Borrell, Përfaqësuesi i Lartë për Punë të Jashtme dhe Politikën e Sigurisë/ Nënpresidenti i Komisionit Evropian, bëri vizitë në Kosovë...

Njësia e Policisë Speciale e EULEX-it merr pjesë në një trajnim të AERO-Medevac

28 janar2020

Më 20 janar, zyrtarë nga Njësia e Policisë Speciale e EULEX-it (NjPS) dhe KFOR-i morën pjesë në një trajnim për evakuimet mjekësore me helikopter (AERO-Medevac)...

Shefi i ri i EULEX Kosova Lars-Gunnar Wigemark u takua me Presidentin Thaçi

24 janar2020

Më 24 janar, Shefi i Misionit Lars-Gunnar Wigemark u takua me Presidentin e Kosovës, Hashim Thaçi, pasi e mori detyrën si Shef i ri i EULEX...

EULEX-i priti studentë të programit master për të drejta të njeriut

16 janar2020

Më 15 janar, EULEX-i ishte nikoqir i një vizite studimore të përbashkët të studentëve të programeve master për të Drejtat e Njeriut të Kampusit Global të Venedikut...

Programi i trajnimit në EULEX për mbështetjen e kolegëve

09 janar2020

Që nga viti 2017, Njësia Mjekësore e EULEX-it ka ofruar brenda Misionit një program për mbështetjen e kolegëve...

Për lajmet më të hershme klikoni vitin përkatës:
2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 

Zyra për Informim