Lajme

2020 Lajme

2020

Bashkëbisedimet për fuqizimin e grave – “Fuqizimi ekonomik për ta adresuar dhunën në baza gjinore“

23 dhjetor2020

“Institucionet shëndetësore të Kosovës kanë nevojë për ndihmën tonë në këto kohë të vështira” – tha Shefi i EULEX-it, Lars-Gunnar Wigemark për donacionin e dhënë Qendrës Mjekësore në Shtërpcë

22 dhjetor2020

NJËSIA MJEKËSORE E EULEX NË AKSION

21 dhjetor2020

Njësia Korrektuese e EULEX-it prezanton para Shërbimit Korrektues të Kosovës instrumente për ekzaminimin e përdorimit të alkoolit dhe drogës

18 dhjetor2020

Trajnim për evakuim mjekësor me helikopter 

17 dhjetor2020

Shefi i Misionit të BE-së për Sundim të Ligjit në Kosovë, Lars-Gunnar Wigemark, në një intervistë ekskluzive për TV Klan Kosova

14 dhjetor2020

Fushata e EULEX-it “16 Ditë të aktivizmit kundër dhunës në baza gjinore” për vitin 2020

12 dhjetor2020

Sigurimi i llogaridhënies është thelbësore për Misionin e BE-së për Sundim të Ligjit: Mësoni më shumë rreth Panelit për Shqyrtimin e të Drejtave të Njeriut

10 dhjetor2020

“Dhuna mbetet dhunë dhe ajo nuk duhet të tolerohet. Raportojeni atë!” – Njihuni me Rreshteren Xhemile Behluli

10 dhjetor2020

Bashkëbisedimet për fuqiziimin e grave: ”Qasja në drejtësi për viktimat e dhunës kundër grave: avancimi i zbatimit të Konventës së Stambollit”

08 dhjetor2020

Fushata #EUinAction (BE në veprim) për misionet dhe operacionet e Politikës së Përbashkët të Sigurisë dhe Mbrojtjes

07 dhjetor2020

Bashkëbisedime për fuqizimin e grave: “Roli dhe qëndrueshmëria e ofruesve të shërbimeve për viktimat e dhunës në bazë gjinore: avancimi i zbatimit të Konventës së Stambollit

04 dhjetor2020

“Qytetarët e Kosovës duhet të ndjejnë një krenari të caktuar për faktin se Kosova nuk ka frikë të merret me të kaluarën e saj”- Shefi i Misionit të BE-së për Sundim të Ligjit në Kosovë, Lars-Gunnar Wigemark, gjatë një interviste gjithëpërfshirëse sy më sy me ABC News

03 dhjetor2020

Donacion i pajisjeve të TI dhe inventarit të zyrës për Qendrën për Punë Sociale në Mitrovicën e jugut

30 nëntor2020

Shefi i Misionit të BE-së për Sundim të Ligjit viziton pikëkalimin e përbashkët në Mutivodë.

30 nëntor2020

Diskutime për fuqizimin e grave: “Gratë në institucionet e sigurisë”

25 nëntor2020

Nga Finlanda dhe Suedia në Kosovë: Njihuni me Alexander Fassihi, monitoruesi më i ri drejtësisë në Misionin tonë

13 nëntor2020

Deklaratë nga Udhëheqësit e Misioneve të BE-së dhe të Shteteve Anëtare të BE-së në Kosovë

06 nëntor2020

Mesazhi nga Shefi i Misionit të BE-së për Sundimin e Ligjit në Kosovë në Ditën Ndërkombëtare për t’i dhënë Fund Mosndëshkimit për Krimet kundër Gazetarëve​

02 nëntor2020

Arritje përkundër vështirësive – Ritva Vahakoski na qon nëpër udhëtimin e saj të karrierës së pasur në shërbimin korrektues

30 tetor2020

E thënë me fakte: Udhëheqësi i Zyrës për të Drejtat e Njeriut dhe Çështje Juridike në EULEX flet për “Betimi për Drejtësi” rreth punës së mëparshme të Misionit për rastet e krimeve të luftës

27 tetor2020

Me një ceremoni të vendosjes së kurorave me lule, kontigjenti italian i EULEX-it i përkujtoi viktimat e rrëzimit të fluturimit 3275

27 tetor2020

Shefi i Zyrës të Shefit të Misionit EULEX mbajti një ligjëratë online për PPSM-në dhe misionet e saj në terren

26 tetor2020

Raporti i Monitorimit në Drejtësi nga Misioni i BE-së për Sundim të Ligjit dhe Fletë Faktesh

19 tetor2020

Nuk ka paqe dhe siguri të qëndrueshme pa gratë”- Këshilltarja e EULEX-it për çështje gjinore flet në konferencën e organizuar nga KFOR-i për gratë, paqen dhe sigurinë në Kosovë

07 tetor2020

Shkollës fillore “Nexhmi Mustafa” në Besi i dhurohen pajisje për zyrë dhe të TI-së

02 tetor2020

Ne kurrë nuk do ta harrojmë atë: Misioni i BE-së për Sundim të Ligjit dhe Policia e Kosovës e nderojnë kujtimin e Audrius Šenavičius

19 shtator2020

Audio programi i Kosovo 2.0 për personat e pagjetur

31 gusht2020

Intervista e Kosovo 2.0 me Shefin e Misionit EULEX, Lars-Gunnar Wigemark

20 gusht2020

Intervista e Deutsche Welle me Tarja Formisto, Zëvendës-drejtoreshë e Institutit të Mjekësisë Ligjore

10 gusht2020

Ndërtimi i besimit në sistemin e drejtësisë dhe përmirësimi i realizimit të drejtave të njeriut përmes monitoruesve laikë të gjykimeve

03 gusht2020

Shefi i Misionit të BE-së​ për Sundimin e Ligjit dhe Ministri i Drejtësisë u pajtuan që ta intensifikojnë bashkëpunimin në sferën e sundimit të ligjit

30 korrik2020

Komentet e Ambasadores Apostolova për EULEX-in gjatë intervistës me KTV-në

24 korrik2020

Dita e kremtës e policisë polake u shënua nga Njësia Policore e Specializuar e EULEX-it

24 korrik2020

Eksperti i Sigurisë i EULEX-it mbajti ligjëratë elektronike për Menaxhimin e Incidenteve Kritike

22 korrik2020

​Shefi i EULEX-it u ndan “Medaljen për Shërbim në Misionin e PPMS në Kosovë” stafit të Misionit

14 korrik2020

EULEX-i i dhuron Shkollës Fillore Iliria pajisje të TI-së dhe inventar për zyrë

02 korrik2020

Ceremoni e ndarjes së medaljeve për Njësinë Policore të Specializuar të EULEX-it

10 qershor2020

Shefi i Misionit të BE-së për Sundimin e Ligjit në Kosovë në video-ligjëratë me studentë të Universitetit të Karolinës së Veriut

01 qershor2020

Misioni i BE-së për Sundimin e Ligjit e fillon fushatën mediatike “Ma thuaj me kohë”

19 maj2020

“Fobitë dhe urrejtja nuk kanë vend në asnjë shoqëri”, thotë Shefi i Misionit të BE-së për Sundimin e Ligjit në Kosovë në Ditën Ndërkombëtare kundër Homofobisë, Transfobisë dhe Bifobisë

17 maj2020

Artikulli i Associated Press për personat e pagjetur në Kosovë dhe për punën e EULEX-it

15 maj2020

EULEX-i mbështetë iniciativën e Komunës së Prishtinës ‘Asnjë fëmijë të mos mbetet mbrapa në kohën e pandemisë së koronavirusit’

15 maj2020

Video-ligjëratë e Shefit të Misionit të BE-së për Sundimin e Ligjit në Kosovë për nxënës nga Gjakova

14 maj2020

Intervistë e Zëvendësshefit të Misionit Cezary Luba dhënë për revistën polake “Policja 997”

07 maj2020

Njësia Policore e Specializuar e EULEX-it, reagues i dytë i sigurisë në Kosovë

15 prill2020

Mesazhi i Shefit të Misionit për Ditën Ndërkombëtare të Romëve

08 prill2020

Mesazhi i Shefit të EULEX-it me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Shëndetësisë

07 prill2020

DEKLARATË NGA KAPACITETI PËR PLANIFIKIME DHE VEPRIME CIVILE (CPCC) MBI PANDEMINË AKTUALE

25 mars2020

Shefi i Misionit EULEX dhe Kryeprokurori i Kosovës diskutojnë për reformat legjislative dhe përparimin e arritur

18 mars2020

EULEX-i i shton masat parandaluese për ta zvogëluar përhapjen e korona virusit

17 mars2020

Gjendja e sundimit të ligjit në Kosovë temë kryesore e takimit mes Kryeministrit të Kosovës dhe Shefit të EULEX-it

12 mars2020

EULEX-i i dhuroi pajisje të TI-së Agjencisë së Regjistrimit Civil

09 mars2020

Zëdhënësja e EULEX-it flet në Forumin e dytë rajonal të Selanikut

04 mars2020

EULEX-i e trajnon stafin e Shërbimit Korrektues të Kosovës për vlerësimin e rrezikut ndaj sigurisë së burgut

03 mars2020

Shefi i EULEX përfundon vizitën dyditore në Mitrovicë dhe në veri të Kosovës

28 shkurt2020

Shefi i EULEX-it i dorëzoi një donacion Qendrës Mjekësore në Leposaviq për ta përmirësuar ofrimin e kujdesit shëndetësor

25 shkurt2020

Fushata e dhurimit të gjakut EULEX - Një veprim i thjeshtë mund të krijojë buzëqeshje

24 shkurt2020

Shefi i EULEX-it u takua me Kryesuesin e Këshillit Prokurorial të Kosovës

21 shkurt2020

Shefi i EULEX-it diskuton për bashkëpunimin me Ministrin e Punëve të Brendshme dhe Administratës Publike

21 shkurt2020

Takim mes Shefit të EULEX-it dhe Kryesuesit të Këshillit Gjyqësor të Kosovës

20 shkurt2020

Shefi i EULEX-it takon Drejtorin e Shërbimit Korrektues të Kosovës për të diskutuar për bashkëpunimin e vazhdueshëm

20 shkurt2020

Shefi i EULEX-it u takua me Ministren e Drejtësisë për të diskutuar bashkëpunimin në sundimin e ligjit në Kosovë

19 shkurt2020

Donacion për Kryqin e Kuq të Kosovës nga organizimi i EULEX-it për bamirësi

14 shkurt2020

Intervista e Shefit të Misionit EULEX, Wigemark, për Kohën Ditore dhe koha.net

13 shkurt2020

Shefi i EULEX-it Lars-Gunnar Wigemark mbajti takim njohës me Kryetaren e Kuvendit të Kosovës Vjosa Osmani

12 shkurt2020

Praktikantët e EULEX-it vizitojnë Njësinë e Policisë Speciale

06 shkurt2020

EULEX-i i ofron trajnim për mbështetje themelore për jetë stafit të Shërbimit Korrektues të Kosovës

05 shkurt2020

Përfaqësuesi i lartë/Nën-Presidenti Josep Borrell përfundon vizitën në Kosovë

31 janar2020

Takim mes Shefit të EULEX-it dhe Komandantit të KFOR-it

31 janar2020

Shefi i EULEX-it Wigemark mbanë takim njoftues me PSSP Tanin

31 janar2020

PLNP Borrell viziton EULEX-in

30 janar2020

Zëvendësshefi i Misionit EULEX merr pjesë në ndërrimin e komandës së Njësisë së Specializuar Shumëkombëshe

30 janar2020

Shefi për operacione dhe misione të NATO-së takon udhëheqësinë e EULEX-it

29 janar2020

Njësia Policore e Specializuar e EULEX-it merr pjesë në një trajnim të AERO-Medevac

28 janar2020

Shefi i ri i EULEX Kosova Lars-Gunnar Wigemark u takua me Presidentin Thaçi

24 janar2020

Ushtruesi i Detyrës së Shefit të Misionit u takua me Shefin e Misionit të Belgjikës

22 janar2020

EULEX-i priti studentë të programit master për të drejta të njeriut

16 janar2020

EULEX-i lidhet me Universitetin e Jagiellonianit

16 janar2020

Programi i trajnimit në EULEX për mbështetjen e kolegëve

09 janar2020