Lajme

2023 Lajme

2023

Njësia Policore e Specializuar Rezervë e EULEX-it u përforcua me 5 xhandarë francezë

19 dhjetor2023

Me biçikletë nëpër Kosovë për Fëmijët 2023: EULEX-i i bashkohet dorëzimit të donacionit në Spitalin Rajonal në Ferizaj

18 dhjetor2023

EULEX-i shënon 75 vjetorin e Deklaratës Universale për të Drejtat e Njeriut

10 dhjetor2023

BASHKOHUNI! Investoni për ta parandaluar dhunën kundër grave dhe vajzave! Fushata e EULEX-it 16 Ditët e Aktivizmit kundër dhunës në baza gjinore

06 dhjetor2023

EULEX-i merr pjesë në “Ditët e Gjyqësorit” të Këshillit Gjyqësor të Kosovës

01 dhjetor2023

EULEX-i e organizoi fushatën e tij të 14-të për dhurimit e gjakut në mbështetje të Qendrës Kombëtare të Transfuzionit të Gjakut

30 nëntor2023

Shefi i EULEX-it pret të Dërguarin e Posaçëm të Kryeministrit të Mbretërisë së Bashkuar për Ballkanin Perëndimor

30 nëntor2023

NJPS e EULEX-it e shpëton një familje tre-anëtarëshe nga makina e tyre

26 nëntor2023

EULEX-i organizon punëtorinë e dytë për zhvillim të karrierës në bashkëpunim me Universitetin e Prishtinës

24 nëntor2023

Delegacioni i Policisë Kombëtare Daneze vizitoi EULEX-in

23 nëntor2023

EULEX-i dhe KFOR-i mbajnë ushtrimin e dytë të përbashkët “Shpata e artë” 2023

22 nëntor2023

Shefi i EULEX-it merr pjesë në Konferencën e parë të rishikimit vjetor në kuadër të Kompaktit të ri të PPSM

16 nëntor2023

Intervistë e antropologes dhe ushtrueses së detyrës së udhëheqëses të ekipit të mjekësisë ligjore të EULEX-it për TV Dukagjini

11 nëntor2023

EULEX-i nderon kujtimin dhe sakrificën e viktimave nga rrëzimi i aeroplanit të fluturimit 3275

09 nëntor2023

Ekspertët e EULEX-it morën pjesë si trajnerë në një program trajnimi të specializuar për krime të luftës

02 nëntor2023

EULEX-i i dhuron material mësimor Fakultetit Juridik të Universitetit të Prishtinës

17 tetor2023

EULEX-i pret për vizitë një delegacion të nivelit të lartë të Forcave të Xhandarmerisë Evropiane

10 tetor2023

Deklarata e shefit të misionit të EULEX-it, Giovanni Pietro Barbano për sulmin ndaj Policisë së Kosovës

24 shtator2023

EULEX-i priti një delegacion nga Shërbimi i Burgjeve dhe Sprovues i Suedisë

19 shtator2023

Nderojmë Audrius Šenavičius me rastin e dhjetëvjetorit të vdekjes së tij

19 shtator2023

EULEX-i e përforcon Njësinë Policore të Specializuar Rezervë me 20 xhandarë lituanezë

18 shtator2023

Sqarim mbi mandatin e EULEX-it

12 shtator2023

Donacion nga EULEX-i për shkollën fillore “Naim Frashëri” në Podujevë

31 gusht2023

Pyetje dhe përgjigje me IML-në dhe EULEX-in lidhur me punën për identifikimin e personave të zhdukur

30 gusht2023

Deklaratë e Shefit të Misionit EULEX Kosovo

17 gusht2023

Njësia Korrektuese e EULEX-it i trajnon zyrtarët korrektues kadetë për parandalimin e radikalizimit në mesin e kryerësve të veprave

17 gusht2023

Ligjëratat e EULEX-it në Akademitë Verore Ndërkombëtare në Kosovë

11 gusht2023

Fushata e 13-të e EULEX-it për dhurim të gjakut në mbështetje të Qendrës Kombëtare të Transfuzionit të Gjakut

09 gusht2023

Donacioni nga EULEX-i për Institutin e Mjekësisë Ligjore ndihmon për ngritjen e sigurisë dhe parandalimin e kontaminimit biologjik

08 gusht2023

Intervistat e Shefit të Misionit me Klan Kosova dhe Euronews Serbia

03 gusht2023

EULEX-i e mbështet fushatën vetëdijesuese të Shërbimit Sprovues të Kosovës

31 korrik2023

Deklaratë e Shefit të Misionit të #EULEX-it Giovanni Pietro Barbano në twitter

25 korrik2023

Këshilltarja e EULEX-it për të Drejtat e Njeriut merr pjesë në një diskutim mbi librin: “Fëmijëri të rrëmbyera: Rrëfime mbi përvojat e fëmijëve në luftë”

06 korrik2023

EULEX-i e priti një delegacion të NATO-s të udhëhequr nga Ndihmësi i Sekretarit të Përgjithshëm të NATO-s për Operacione, Tom Goffus

06 korrik2023

EULEX-i e priti një grup studentësh nga Universiteti i Karolinës së Veriut

05 korrik2023

Intervista e Shefit të EULEX-it me Albanian Post

25 qershor2023

EULEX-i organizon dy punëtori për punonjëset e SHKK-së

17 qershor2023

EULEX-i pret për vizitë studentë nga Kolegji universitar i Amsterdamit

16 qershor2023

EULEX-i me krenari mbështet edicionin e 9-të të “Cycle Kosovo for Children” (Me biçikletë nëpër Kosovë për fëmijët)

15 qershor2023

Njëmbëdhjetë xhandarë të Njësisë Policore të Specializuar Rezervë të EULEX-it dislokohen në shtetet e tyre

14 qershor2023

Shefi i EULEX-it merr pjesë në Forumin e organizuar nga KFOR-i me temë dhunën në familje

14 qershor2023

Emërohet Shefi i ri i Misionit EULEX Kosovo

13 qershor2023

Presidentja e Kosovës nderon Shefin e EULEX-it me Medalje Presidenciale për Sundim të Ligjit

09 qershor2023

Lamtumirë Shefit të Misionit EULEX, Lars-Gunnar Wigemark

09 qershor2023

Të dhënat tuaja janë identiteti juaj, mbrojeni atë!

09 qershor2023

EULEX-i dhe Instituti i Kosovës për Drejtësi prezantojnë raportin e tretë të monitorimit të seancave dëgjimore nga qytetarët

08 qershor2023

Në kërkim të të zhdukurve: Zëvendësdrejtori i Institutit të Mjekësisë Ligjore, Javier Naranjo Santana, intervistë për Al Jazeera

08 qershor2023

Shefi i EULEX-it dha një intervistë për Associated Press

08 qershor2023

Drejtësia në sytë e qytetarëve

08 qershor2023

EULEX-i e Mbështet Transparencën Gjyqësore: Diskutimi në Panel për Përmirësimin e Komunikimit të Gjykatave me Publikun dhe Mediat

05 qershor2023

Pjesëtarë të Njësisë Policore të Specializuar të EULEX-it dekorohen me medalje të PPSM për shërbim

31 maj2023

Zëvendëssekretari i përgjithshëm i EEAS për paqe, siguri dhe mbrojtje përmbyllë vizitën në Kosovë

31 maj2023

EULEX-i dhe Iniciativa rinore për të drejtat e njeriut - Kosovë fuqizojnë nxënës të shkollave fillore përmes ligjëratave mbi të drejtat e njeriut dhe sundimin e ligjit

30 maj2023

Intervista të Shefit të Misionit me ABC News Albania dhe SVT

29 maj2023

Intervista e Shefit të Misionit EULEX për Deutsche Welle-n mbi situatën e sigurisë në veri të Kosovës

27 maj2023

EULEX-i dhe IML trajnuan policët e Kosovës dhe stafin e IML-së e si ta mbrojnë veten dhe si t’i mbrojnë provat mjeko-ligjore

26 maj2023

Shefi i EULEX-it dhe Ministrja e Kosovës për Drejtësi vizitojnë Qendrën për mbrojtjen e grave dhe fëmijëve – Shtëpia ime në Ferizaj

26 maj2023

Deklaratë lidhur me sulmet ndaj EULEX-it më 26 maj

26 maj2023

Kosovë: Deklaratë e zëdhënësit për tensionet dhe përplasjet e fundit

26 maj2023

Rritja e ndërgjegjësimit për punën e institucioneve të sundimit të ligjit përmes storieve të hollësishme

24 maj2023

EULEX-i e mbështeti një vizitë studimore për nxënësit e shkollës fillore në Gjykatën Themelore të Prishtinës

19 maj2023

EULEX e përfundoi trajnimin për zbatimin e Protokollit për Trajtimin e Rasteve të Dhunës Seksuale

19 maj2023

Aplikimi i lirimit me kusht në Kosovë: Gjetjet dhe Rekomandimet

18 maj2023

Shefja e Zyrës për Shtyp dhe Informim Publik diskuton për rëndësinë e komunikimit në parandalimin e konflikteve dhe shtensionimin e konflikteve

17 maj2023

“Secili ka të drejtën themelore për të jetuar jetën ashtu siç dëshiron dhe askush nuk është imun ndaj dhunës” Në Ditën Ndërkombëtare kundër Homofobisë, Transfobisë dhe Bifobisë, Nën-Kolonele Zylfije Dema na shpije nëpër të arriturat dhe sfidat në luftimin e diskriminimit

17 maj2023

Udhëheqësja e Zyrës për Shtyp dhe Informim Publik flet për komunikimin gjyqësor gjatë një konference të organizuar nga CEELI

15 maj2023

OJQ Qendra për Inovacion dhe Zhvillim publikoi një reportazh për rekomandimet e EULEX-it që synojnë përmirësimin e sistemit të drejtësisë në Kosovë

10 maj2023

EULEX-i kontribuon në krijimin e oborreve shkollore më të gjelbra në Obiliq

04 maj2023

EULEX-i mbështetë Shërbimin Korrektues të Kosovës për këshillimin e mbështetjes së kolegëve dhe rishikimin e strategjisë së tij

04 maj2023

Familjet e personave të zhdukur kanë të drejtë ta dinë të vërtetën

27 prill2023

EULEX-i priti një grup policësh nga Gjermania

26 prill2023

EULEX-i dhe KFOR-i zhvillojnë stërvitjen e përbashkët “Shpata e artë” 2023

14 prill2023

EULEX-i i mbështet institucionet e Kosovës për sundimin e ligjit në trajtimin e rasteve të abuzimit të fëmijëve dhe abuzimit seksual përmes qasjes të përqendruar te viktima

06 prill2023

EULEX-i dhe Akademia e Drejtësisë bashkë-organizojnë një punëtori mbi aplikimin e masave të diversitetit

28 mars2023

EULEX-i e prezantoi punën e Njësisë Korrektuese të tij para përfaqësuesve të përfaqësive diplomatike të shteteve anëtare të BE-së në Kosovë të cilët e vizituan Burgun e Sigurisë së Lartë në Podujevë

16 mars2023

EULEX-i, Agjencia e Kosovës për Informim dhe Privatësi dhe Akademia e Drejtësisë organizojnë një punëtori në lidhje me Ligjin për Qasje në Dokumente Publike

15 mars2023

EULEX-i dhe OJQ Qendra për Inovacion dhe Zhvillim në mbështetje të raportimit gjyqësor përmes prodhimit të një serie të reportazheve të temave të sundimit të ligjit

11 mars2023

Në udhëheqje të mbrojtjes së të dhënave personale dhe qasjes në dokumente publike – Ju prezantojmë Komisioneren e Agjencisë për Informim dhe Privatësi, Krenare Sogojeva-Dërmaku

08 mars2023

EULEX-i dhe Assist Kosovo fuqizojnë të rinjtë e Kosovës për t’u bërë agjentë të ndryshimit kundër dhunës në baza gjinore

03 mars2023

EULEX-i, Agjencia Kosovare për Informim dhe Privatësi dhe Akademia e Drejtësisë e organizuan një punëtori për institucionet e sundimit të ligjit lidhur me Ligjin për mbrojtjen e të dhënave

21 shkurt2023

Shefi i EULEX-it e dha një intervistë për RTÉ irlandeze lidhur me situatën e sigurisë në veri të Kosovës

17 shkurt2023

Në Ditën e Rithemelimit të shtetit të Lituanisë, Ministria e Brendshme e Lituanisë e nderoi stafin e EULEX-it me Medaljen për Shërbim Shembullor

16 shkurt2023

Delegacione nga Suedia dhe Holanda vizitojnë pjesën veriore të Kosovës

15 shkurt2023

EULEX-i e priti një delegacion të Shoqatës së Gazetarëve të Huaj nga Zvicra dhe Lihtenshtajni

10 shkurt2023

EULEX-i i dhuron pajisje të TI-së Agjencisë për Administrimin e Pasurisë së Sekuestruar ose të Konfiskuar

10 shkurt2023

EULEX-i dhe Akademia e Drejtësisë organizojnë tryezë të rrumbullakët për prokurorë dhe gjyqtarë për harmonizimin e amendamenteve të Kodit të Procedurës Penale me Kodin e Drejtësisë për të Mitur

07 shkurt2023

Shefi i EULEX-it e vizitoi regjionin e Mitrovicës

07 shkurt2023

Intervistë e Shefit të EULEX-it me Associated Press mbi krizën e fundit në pjesën veriore të Kosovës

06 shkurt2023

EULEX-i mbështetë një trajnim për mësimdhënësit e edukatës qytetare në lidhje me shpjegimin e temës së të drejtave të njeriut dhe sundimit të ligjit para fëmijëve

06 shkurt2023

EULEX-i e mbështet fushatën për rekrutim të Policisë së Kosovës për të tërhequr kandidatë nga komunitetet jo-shumicë

03 shkurt2023

EULEX-i pret për vizitë një grup të vijuesve të trajnimit Libri i Kaltër të DG NEAR

30 janar2023

Intervistë e Zëdhënëses së EULEX-it me Il Fatto Quotidiano mbi punën e Misionit për gjetjen e fatit të personave të zhdukur

26 janar2023

EULEX-i priti studentë të programit Master nga Kampusi Global i të Drejtave të Njeriut

24 janar2023

EULEX-i dhe Instituti i Kosovës për Drejtësi filluan fazën e tretë të trajnimit të monitoruesve laikë

24 janar2023

EULEX-i e mbështeti një trajnim për komunikimin dhe zgjidhjen e konflikteve për femrat oficere në Shërbimin Korrektues të Kosovës

20 janar2023

EULEX-i transferon detyrën e ofrimit të mbështetjes operacionale për dialogun e fasilituar nga BE-ja

17 janar2023

EULEX-i dhe Iniciativa Rinore për të Drejtat e Njeriut-Kosovë bashkohen për trajnimin e studentëve të juridikut mbi ligjërimin e temës së drejtësisë para fëmijëve

13 janar2023

EULEX-i merr pjesë në dorëzimin e pajisjeve mjekësore të dhuruara falë iniciativës 2022 të Çiklizmit nëpër Kosovë për Fëmijë për grumbullim të fondeve

13 janar2023

Pjesëtare të Zyrës për Shtyp dhe Informim Publik të EULEX-it vijuan seminarin e ZSHIP për misionet civile të PPSM

11 janar2023