Lajme

2021 Lajme

2021

Intervistat e Shefit të Misionit EULEX me BBC dhe Deutsche Welle për situatën e sigurisë në pjesën veriore të Kosovës

29 dhjetor2021

Zëvendës-shefi i EULEX-it u takua me Zëvendës-komandantin e KFOR-it

22 dhjetor2021

Raporti nga monitorimi në drejtësi i prezantuar nga EULEX-i

17 dhjetor2021

EULEX-i dhe Instituti Kosovar për Drejtësi organizojnë një punëtori për 20 monitorues laikë

15 dhjetor2021

Takim për projektet e vogla të EULEX-it

13 dhjetor2021

Intervistë me Avokatin e Popullit të Kosovës, Naim Qelaj

10 dhjetor2021

Intervistë me Zëvendësministren e Drejtësisë të Kosovës, Nita Shala

09 dhjetor2021

EULEX-i mbështetë publikimin e raportit të FOL “Byzylykët elektronikë: fokusi në parandalimin e rasteve të dhunës në familje”

07 dhjetor2021

Raportoni dhunën fizike në polici! / Një porosi shumë e fuqishme nga gratë të cilat po i vuajnë dënimet e tyre në Qendrën Korrektuese për Gratë në Lipjan

06 dhjetor2021

U lansua fushata “S’ka mavijosje ≠ S’ka dhunë. Shenjat e dhunës nuk janë gjithmonë të dukshme”

06 dhjetor2021

EULEX-i organizoi një diskutim për atë se si Kosova mund të themelojë shërbime të specializuara për personat e mbijetuar nga dhuna seksuale

02 dhjetor2021

Drejtësia dhe siguria: vizita e Komandantit të Operacioneve Civile në Kosovë

02 dhjetor2021

S’ka mavijosje ≠ S’ka dhunë – Diskutim për keqtrajtimin psikologjik si element i dhunës në familje

01 dhjetor2021

Filloi fushata “Kërko të drejtën tënde për pronë!” për lidhjen ndërmjet ë drejtave pronësore dhe dhunës në familje

29 nëntor2021

Deklaratë e përbashkët nga Shefi i Zyrës së BE-së/Përfaqësuesi Special i BE-së në Kosovë, Tomáš Szunyog, dhe Shefi i Misionit të BE-së për Sundim të Ligjit në Kosovë EULEX, Lars-Gunnar Wigemark

25 nëntor2021

Shoqata e Prindërve “Më përkrahni” mori një donacion nga EULEX-i

24 nëntor2021

EULEX-i mbështetë institucionet arsimore të vendit përmes donacioneve

18 nëntor2021

Luftimi i përbashkët i kriminalitetit: Rëndësia e bashkëpunimit policor ndërkombëtar

17 nëntor2021

Bashkëpunimi Policor Ndërkombëtar me pak fjalë

17 nëntor2021

EULEX-i përkujton viktimat e rrëzimit të aeroplanit të fluturimit 3275

15 nëntor2021

EULEX-i organizoi një vizitë studimore për nxënësit e Gjimnazit Nærum

12 nëntor2021

EULEX-i ia dhuron katër automjete Këshillit Gjyqësor të Kosovës

10 nëntor2021

EULEX-i jep donacione për shkollën “Faik Konica”, Inspektoratin Policor të Kosovës dhe Agjencinë e Menaxhimit Emergjent

05 nëntor2021

Universiteti Policor i Gjermanisë në vizitë studimore tek Misioni i Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë

05 nëntor2021

EULEX vs Prokuroria: Shfrytëzimi i fuqisë së futbollit për ngritjen e vetëdijësimit rreth nevojës për veprim ndaj ndryshimeve klimatike

01 nëntor2021

Reagim

23 tetor2021

Menaxhimi i të burgosurve me probleme të shëndetit mendor dhe të varësisë – Një punëtori e organizuar nga EULEX-i për stafin e Shërbimit Korrektues të Kosovës

22 tetor2021

EULEX marks the EU Anti-trafficking day – Open your eyesEULEX-i shënon Ditën e BE-së Kundër Trafikimit - Hapini sytë

18 tetor2021

Zëvendësshefi i EULEX-it diskuton me Drejtorin e Policisë së Kosovës për situatën e sigurisë në veri të Kosovës dhe patrullimet e vëzhgimit nga EULEX-i

15 tetor2021

Dhuro gjak, shpëto jetë – fushata vjetore e EULEX-it për dhurim të gjakut

14 tetor2021

Përfaqësuesja nga EULEX-i merr pjesë në seancën dëgjimore publike për projektligjin për parandalimin dhe mbrojtjen nga dhuna në familje, dhuna kundër grave dhe dhuna në baza gjinore

13 tetor2021

Zyrtarë policorë nga Njësia Policore e Specializuar e EULEX-it shkëlqejnë në “Sfidën Zvicerane të Qitjes”

05 tetor2021

Tweet rreth monitorimit të zbatimit të regjimit të letrave ngjitëse nga EULEX.

05 tetor2021

Shefi i EULEX, Lars-Gunnar Wigemark, tweet rreth zbarkimit të Misionit në veri të Kosovës

04 tetor2021

Riatdhesohen mbetje mortore të personave të zhdukur

01 tetor2021

Tweet nga Shefi i EULEX-it për takimin e tij me Presidenten Osmani

29 shtator2021

Deklaratë nga Përfaqësuesi i Lartë Josep Borrell për situatën në veri të Kosovës

27 shtator2021

Tetë vite pa Audriusin

19 shtator2021

Njësia e Specializuar Policore e EULEX-it dhuron gjak në spitalin e Mitrovicës Veriore

17 shtator2021

EULEX-i pret studentë nga Programi evropian i studimeve master për të drejtat e njeriut dhe demokratizim dhe studimeve master të artit të Vjenës në fushën e të drejtave të njeriut të aplikuara

16 shtator2021

Njësia e Policore e Specializuar e EULEX-it në shpëtim të një të riu nga mbytja në ujë

24 gusht2021

“13 vjet më pas - një EULEX i ri” – Shefi i Kabinetit i EULEX-it Matthias Zander mbajti një ligjëratë në Akademinë Verore Ndërkombëtare në Kosovë

19 gusht2021

EULEX-i mirëpret miratimin e Strategjisë për Sundimin e Ligjit 2021-2026 nga Qeveria e Kosovës

16 gusht2021

EULEX-i dhe KFOR-i kryejnë stërvitje të përbashkëta për kontrollimin e turmave dhe trazirave

13 gusht2021

“Viktimat nuk janë vetëm; ne jemi të gjithë bashkë! Ma thuaj me kohë!” – Intervista e këshilltares gjinore të EULEX-it me Radio K4

02 gusht2021

Njësia e Policore e Specializuar e EULEX-it feston Ditën e Policisë së Polonisë

30 korrik2021

“E vërteta do të thotë argumente. Kjo është si ne i kundërshtojmë pretendimet e Simmons: me argumente ligjore” – intervista e Zëdhënëses së EULEX-it me ABC News Albania.

22 korrik2021

Komandanti i Përgjithshëm i Karabinierit takon stafin e EULEX-it

22 korrik2021

Shefi i EULEX-it, Lars-Gunnar Wigemark, takoi krerët e gjyqësorit dhe prokurorisë në Mitrovicë

21 korrik2021

Zhvillimi i mëtejmë i shkathtësive të zyrtareve të Shërbimit Korrektues të Kosovës

15 korrik2021

Luftimi i falsifikimit të valutave: EULEX-i fasiliton takime të ekspertëve të EUROPOL-it me Policinë e Kosovës dhe Agjencinë Forenzike të Kosovës

15 korrik2021

Zemra jonë rrah për dashuri – EULEX-i shpreh mbështetje për të drejtat LGBTIQ+

02 korrik2021

Njësia e Policore e Specializuar e EULEX-it e fitoi garën e Lojërave Kreshnike Skoceze

01 korrik2021

Mbështetja e prekshme e Misionit të BE-së për Sundimin e Ligjit për Kosovën gjatë pandemisë së koronavirusit

23 qershor2021

Deklaratë në përgjigje ndaj pretendimeve se EULEX-i i ka dorëzuar dosje autoriteteve prokuroriale të Serbisë

22 qershor2021

Shefi i EULEX-it Lars-Gunnar Wigemark zhvilloi një diskutim online me studentë nga Kolegji Universitar i Amsterdamit

18 qershor2021

Vullnetarët nga EULEX-i, UNMIK-u dhe OJQ “Let’s do it Kosova” shënuan Ditën Botërore të Mjedisit

07 qershor2021

Shoqata e të Rinjve për Punë të Jashtme në Munih e organizoi një diskutim në internet me Shefin e Misionit të Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit, Lars-Gunnar Wigemark

07 qershor2021

EULEX-i e mbështet Çiklizmin për Fëmijët nëpër Kosovë 2021

06 qershor2021

Pjesëtarët e Njësisë Policore të Specializuar së EULEX-it ndihmuan në shpëtimin e një personi të lënduar

31 maj2021

Raporti Special i Misionit të Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit (EULEX) për ndikimin e COVID-19 në Sundimin e Ligjit në Kosovë Fakte (gjetjet dhe rekomandimet)

18 maj2021

Një ekip i ekspertëve të EULEX-it u dërgua në lokacionin në Kizevak.

07 maj2021

Njësia Korrektuese e EULEX-it organizon seminar për Institucionin e Avokatit të Popullit të Kosovës

05 maj2021

“Mesazhi im për të gjitha familjet të cilave të dashurit e tyre u janë zhdukur është të paraqiten dhe të japin gjak për të ndihmuar kërkimin tonë për të gjetur fatin e të gjithë personave të zhdukur” - Tarja Formisto për dokumentarin e Kanal 10 me titull “Gjurmimi i personave të zhdukur”

29 prill2021

“Ne inkurajojmë autoritetet e Kosovës që të kërkojnë mënyra për ta përmirësuar bashkëpunimin rajonal në hetimin e rasteve të profilit të lartë të krimeve të luftës“– Shefi i Zyrës Ligjore dhe për të Drejtat e Njeriut të EULEX-it flet në Konferencën e Fondit për të Drejtën Humanitare

27 prill2021

Fushata informuese e Shërbimit Korrektues të Kosovës prezantohet gjatë konferencës rajonale “Të bashkuar drejt riintegrimit esencial post-penal”

07 prill2021

Zërat nga Farnesina”: Daniele Pancheri flet lidhur me rolin e ekspertëve italianë në Misionet civile të CSDP-së sikur EULEX-i

25 mars2021

Demanti i EULEX-it për raportimet e pasakta të mediave

24 mars2021

Postimi i Shefit të EULEX-it në Twitter për zgjedhjen e Qeverisë së Kosovës

23 mars2021

EULEX-i mbështetë fushatën informuese të Shërbimit Korrektues të Kosovës

19 mars2021

Misioni I BE-së për Sundimin e Ligjit përmes lentes së “Bruxelles 2“

15 mars2021

EULEX-i zgjedh të sfidojë – Dita Ndërkombëtare e Gruas 2021

08 mars2021

Një grup nga Forumi për Lidership dhe Diplomaci vizitojnë EULEX-in

02 mars2021

Zëvendësshefi i Misionit EULEX pret në takim Komandantin e ri të Njësisë shumëkombëshe të specializuar të Karabinierit italian

25 shkurt2021

Njësia Korrektuese e EULEX-it organizon punëtori për stafin korrektues në lidhje me menaxhimin e të burgosurve me probleme shëndetësore mendore

24 shkurt2021

Shefi i Zyrës të Shefit të Misionit EULEX në një bashkëbisedim online për anazhimin në terren të CSDP në Kosovë

22 shkurt2021

Mirënjohje nga partnerët – Alan Wilsoni i EULEX-it vlerësohet për kontributin e shkëlqyeshëm të tij për Ministrinë e Punëve të Brendshme dhe Doganën e Kosovës

19 shkurt2021

Së bashku më të fortë kundër COVID-19 – Një fazë e re e bashkëpunimit ndërmjet Institutit Kombëtar të Shëndetit Publik të Kosovës dhe Njësisë Mjekësore të EULEX-it

09 shkurt2021

Misioni i BE-së për Sundimin e Ligjit lidhet me studentët e Universitetit Jagiellonian në Krakov

12 janar2021

Shefja e Burimeve Njerëzore të EULEX-it, Anita Janassary, flet në trajnimin për përgatitjen për intervistë

08 janar2021

Bashkëbisedimet për fuqizimin e grave – “Shëndeti mendor i viktimave të dhunës kundër grave dhe fëmijëve dëshmitarë të dhunës“

06 janar2021