+
English Shqip / Srpski

Komunikata për shtyp


Mars 2015
06 mars 2015 Lirohet një i pandehur në Pejë
Shkurt 2015
27 shkurt 2015 Në Gjykatën Themelore të Ferizajt negociohet marrëveshja për pranim të fajësisë
27 shkurt 2015 Policia e Kosovës: Në mbrojtjen tuaj, në mbrojtje të Kosovës
05 shkurt 2015 Aktgjykim për një rast të ushtrimit të ndikimit në bashkëkryerje
Janar 2015
26 janar 2015 Ngritet aktakuzë në një rast të terrorizmit
20 janar 2015 Ngritët aktakuzë për një rast të krimit të organizuar
16 janar 2015 Ngritët aktakuza për një rast të korrupsionit në KEK
Dhjetor 2014
19 dhjetor 2014 Lirim me dorëzani për gjashtë të pandehurit e rastit "Drenica"
18 dhjetor 2014 Aktgjykimi në rastin e pasaportave
16 dhjetor 2014 Dy persona e pranojnë fajësinë për një rast të zhvatjes dhe ushtrimit të ndikimit
Nëntor 2014
9 dhjetor 2014 Aktgjykimi për një rast të tentim shantazhit
27 nëntor 2014 Në Gjykatën Themelore të Gjilanit ngritet një aktakuzë
12 nëntor 2014 Konfirmohet aktakuza në Gjykatën Themelore të Mitrovicës
10 nëntor 2014 Misioni i EULEX-it mirëpret bashkëpunimin me Z. Jean Paul Jacqué
06 nëntor 2014 Shefi i EULEX-it zotohet për bashkëpunim të plotë me ekspertin e pavarur ligjor
Tetor 2014
30 tetor 2014 DML kryen zhvarrosje në varrezat e Çabratit
Shtator 2014
24 shtator 2014 EULEX-i e kryen një operacion kërkimi në veri të Kosovës
19 shtator 2014 EULEX-i e përkujton oficerin doganor në njëvjetorin e vdekjes së tij
12 shtator 2014 Riatdhesohen mbetjet mortore nga Rashka, Serbi
9 shtator 2014 Aktgjykimi për një rast lidhur me tokë
09 shtator 2014 Ushtruesja e detyrës së Shefit të EULEX-it dhe PSBE i takuan përfaqësuesit e serbëve të Kosovës
Gusht 2014
29 gusht 2014 EULEX will continue to implement its mandate:
26 gusht 2014 Gjykata Themelore e Mitrovicës - Një rast i krimeve të luftës
22 gusht 2014 Riatdhesohen mbetjet mortore nga Rashka, Serbi
21 gusht 2014 Vendim për ankesën – Gjykata e Apelit:
20 gusht 2014 Caktohet paraburgimi për një rast të krimeve të luftës
12 gusht 2014 Ngritet aktakuzë për krime të luftës dhe vrasje të rëndë
Korrik 2014
18 korrik 2014 U.R. : Arresti shtëpiak
11 korrik 2014 Aktgjykim nga Gjykata Themelore në Mitrovicë
9 korrik 2014 Gjykata e Apelit mban senacë për rastin Kleçka
Qershor 2014
27 qershor 2014 Gjykata e Apelit refuzoi ankesën e U.R.:
27 qershor 2014 Aktakuzë në lidhje me veprën Rrezikimi i Personave të Mbrojtur Ndërkombëtarisht dhe Dëmtimin e Pronës së Luajtshme:
27 qershor 2014 Zgjatet paraburgimi për O.I.
27 qershor 2014 Dy të pandehur dënohen për dhunim si krim lufte
26 qershor 2014 Gjykata e Apelit ka përmbysur aktgjykimin për lirim nga akuza për krime lufte ndaj dy të pandehurve
25 qershor 2014 Operacione të arrestimit dhe të bastisjes në rastin e ashtuquajtur "kazino"
24 qershor 2014 Aktakuzë në një rast të krimit të organizuar/prostitucionit
23 qershor 2014 U.R. - Paraburgim:
23 qershor 2014 U.R. - Gjykata e Apelit:
20 qershor 2014 U.R.
20 qershor 2014 Shefi i Misionit EULEX takohet me kryetarët e komunave dhe përfaqësuesit e shoqërisë civile nga veriu i Kosovës
17 qershor 2014 Paraburgimi për S.S. vazhdohet edhe për dy muaj
11 qershor 2014 Bordi i Përbashkët Bashkërendues shpalos Raportin e Progresit 2014 për Marrëveshjen Kompakt
10 qershor 2014 Vendimi për rastin MTPT1 & MTPT2
6 qershor 2014 Masat e sigurisë për zgjedhjet parlamentare në Kosovë
6 qershor 2014 Deklaratë ngushëllimi për viktimat e aksidentit në termocentral
Maj 2014
30 maj 2014 Aktgjykim për një rast të krimeve të luftës
29 maj 2014 Lirohen nga akuzat të pandehurit të cilët gjykoheshin për krime lufte
27 maj 2014 Caktohet paraburgimi për F.E.
23 maj 2014 Operacion i arrestimit dhe i bastisjes
22 maj 2014 Lëshohet urdhri për arrestimin e tre të arratisurve të rastit të ashtuquajtur "Grupi i Drenicës"
22 maj 2014 Aktgjykimi për një rast të krimit të organizuar
22 maj 2014 Gjykimi i të ashtuquajturit "Grupi i Drenicës" ka filluar sot
22 maj 2014 Aktakuzë kundër dy personave për ushtrim të ndikimit
16 maj 2014 Policia e Kosovës arreston një të arratisur nga drejtësia
15 maj 2014 Dënohen dy persona për mundësim dhe detyrim në prostitucion
12 maj 2014 Aktgjykim për një rast të vjedhjes së rëndë
12 maj 2014 Ngritët aktakuzë kundër dy personave për rastin "Zymberi"
2 maj 2014 Vazhdohet paraburgimi për D.D.
Prill 2014
30 Prill 2014 Vazhdohet paraburgimi për N.K.
26 Prill 2014 Zgjatet paraburgimi për O.I.
25 Prill 2014 Sulm ndaj EULEX-it
25 prill 2014 Aktakuzë për një rast të krimit të organizuar
24 prill 2014 Parashtrohet aktakuzë për rastin e vrasjes së policit të PK-së
23 prill 2014 Aktakuzë për një rast të shkeljes së fshehtësisë së procedurës
17 prill 2014 Operacioni i Policisë së EULEX-it në komunën e Mitrovicës veriore
15 prill 2014 Urdhërohet paraburgim për një të pandehur në Mitrovicë
15 prill 2014 Paraburgim për një të pandehur në Pejë
14 prill 2014 Aktgjykim shfajësues në Prizren
12 prill 2014 Paraburgim për një të pandehur në Mitrovicë
11 prill 2014 Arrestim në Kosovën veriore
10 prill 2014 Operacion i Policisë së EULEX-it në Zupç, komuna e Zubin Potokut
10 prill 2014 EULEX-i do ta vazhdojë bashkëpunimin me Kosovën
09 prill 2014 Ushtruesi i detyrës së Komandantit të Operacioneve Civile e viziton EULEX-in
08 prill 2014 Shpallet aktgjykimi për një rast të shpërdorimit të pozitës zyrtare
08 prill 2014 Pesë të akuzuar në një rast të falsifikimit të parave
07 prill 2014 Masa e paraburgimit u caktua për dy zyrtarë të komunës
02 prill 2014 Arrestime dhe bastisje për rastin e ashtuquajtur "kazino"
Mars 2014
14 mars 2014 Aktgjykimi për një ras të krimit të organizuar
13 mars 2014 Aktgjykimi fajësues në Prizren
13 mars 2014 EULEX-i dënon fuqishëm lirimin e paligjshëm të një të dyshuari të ndaluar
11 mars 2014 Shqiptohet dënimi për një rast të krimit të organizuar
11 mars 2014 Gjykata konfirmon transferimin e Ivanoviqit
7 mars 2014 Mesazhi i Shefit të Misionit EULEX Bernd Borchardt për Ditën Ndërkombëtare të Gruas
6 mars 2014 Vendimi i Gjykatës së Apelit për rastin "MTPT 1"
6 mars 2014 Vazhdohet paraburgimi
4 mars 2014 Zgjatet paraburgimi për Dragolub Delibasic
3 mars 2014 Aktgjykim për rastin "Kosova 2.0"
Shkurt 2014
27 shkurt 2014 Zgjatet paraburgimi për Oliver Ivanovic
27 shkurt 2014 Prokuroria bën apel lidhur me një rast të krimeve të luftës
24 shkurt 2014 U garantua siguria gjatë zgjedhjeve
21 shkurt 2014 Deklaratë e përbashkët lidhur me zgjedhjet komunale në pjesën veriore të Mitrovicës PK - EULEX - KFOR
19 shkurt 2014 Bastisje dhe arrestime për një rast të plaçkitjes në veri
19 shkurt 2014 Aktakuzë për krim të organizuar dhe korrupsion
17 shkurt 2014 Aktgjykimi në rastin e Çyshkut
14 shkurt 2014 EULEX hedh poshtë pohimet lidhur me hetimin për vrasje
13 shkurt 2014 Aktgjykim në një rast të krimeve të luftës
7 shkurt 2014 Paraburgim për dy të pandehur
7 shkurt 2014 Vendimi për paraburgim
6 shkurt 2014 Paraburgim për Delibasic
6 shkurt 2014 Paraburgim për një të dyshuar
5 shkurt 2014 Arrestimi i pjesëtarëve të një grupi të krimit të organizuar
5 shkurt 2014 Gjykata e Apelit konfirmon paraburgimin e Ivanovic
5 shkurt 2014 PSRK-ja arreston një person të dyshuar në një rast të krimeve të luftës
4 shkurt 2014 Aktgjykimi për një rast të vrasjes
Janar 2014
31 janar 2014 EULEX-i shpreh mbështetje për Agjencinë Kundër Korrupsionit
31 janar 2014 Aktakuzë për një rast të zhvatjes dhe ushtrimit të ndikimit
29 janar 2014 Procesi i drejtë gjyqësor zbatohet në të gjitha rastet dhe gjithmonë
28 janar 2014 Një muaj paraburgim për një të dyshuar për krime lufte
27 janar 2014 PRSK-ja arreston një të dyshuar për krime lufte
22 janar 2014 Mbahet takimi i radhës i Bordit të Përbashkët Bashkërendues për Sundimin e Ligjit
21 Janar 2014 Fillon gjykimi në rastin e "Tokave"
15 janar 2014 Ngritët një aktakuzë për krim të organizuar
Dhjetor 2013
30 dhjetor 2013 Ngritët aktakuzë kundër shtatë personave
26 dhjetor 2013 Refuzohet kërkesa për paraburgim lidhur me rastin për krim të organizuar
24 dhjetor 2013 Komunikatë për media në lidhje me pavarësinë e gjyqësorit
20 dhjetor 2013 Vendimi i Gjykatës së Apelit për ankesën e S.L.
19 dhjetor 2013 Shefi i EULEX-it u takua me kryetarin e sapo zgjedhur të komunës në veri
18 dhjetor 2013 Operacion i arrestimeve dhe bastisjes në Ferizaj
16 dhjetor 2013 Fakte lidhur me varrezën masive në Rashkë
13 dhjetor 2013 Aktgjykimi për një rast të vrasjes
13 dhjetor 2013 Gjenden mbetje mortore në Rashkë
12 dhjetor 2013 Ngritët aktakuzë kundër njëmbëdhjetë pjesëtarëve të Policisë së Kosovës
12 dhjetor 2013 Paraburgim për pesë të dyshuar në një rast të kontrabandës me emigrantë
11 dhjetor 2013 Paraburgim për të dyshuarin e ekstraduar
10 dhjetor 2013 Shefi i EULEX-it, Bernd Borchardt , lidhur me Ditën e të Drejtave të Njeriut
10 dhjetor 2013 U dorëzuan kopje të librave amzë
9 dhjetor 2013 Vazhdohet masa e arrestit shtëpiak për dy persona të dyshuar për frikësim të dëshmitarit
9 dhjetor 2013 Një i dyshuar për plaçkitje të armatosur ekstradohet në Kosovë
4 dhjetor 2013 Aktgjykim në një rast të vrasjes dhe të vrasjes në tentativë
4 dhjetor 2013 Refuzohet ankesa e parashtruar kundër masës së paraburgimit
2 dhjetor 2013 Siguria gjatë raundit të dytë të zgjedhjeve është garantuar
Nëntor 2013
29 nëntor 2013 Njëmbëdhjetë vjet burgim për trafikim të drogës
29 nëntor 2013 Deklaratë e përbashkët e PK-së, EULEX-it dhe KFOR-it me rastin e balotazhit për zgjedhjet komunale që mbahen të dielën më 1 dhjetor
27 nëntor 2013 Paraburgim për tre persona të arrestuar për frikësim të dëshmitarit
26 nëntor 2013 Arrestohen tre persona për frikësim të dëshmitarëve
25 nëntor 2013 Porosia e Shefit të Misionit EULEX me rastin e Ditës Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës Kundër Femrave
22 nëntor 2013 Shefi i Misionit të EULEX-it në Tiranë
20 nëntor 2013 Zh.V. shpallet fajtor për posedim të paligjshëm të armëve
19 nëntor 2013 Paraburgim për një të dyshuar
18 nëntor 2013 U garantua siguria gjatë procesit të zgjedhjeve
15 nëntor 2013 Bernd Borchardt e viziton Beogradin
15 nëntor 2013 Deklaratë e përbashkët lidhur me zgjedhjet e 17 nëntor-it Policia e Kosovës, EULEX-i dhe KFOR-i
14 nëntor 2013 Janë kryer bastisje në dy lokacione në Prishtinë
13 nëntor 2013 Aktakuzë për krime lufte
8 nëntor 2013 Ngritët aktakuzë për një rast të krimeve të luftës
8 nëntor 2013 Arrestime për një rast të frikësimit dhe pengimt të provuarit
7 nëntor 2013 Ngritët aktakuzë për rastin e pasaportave
7 nëntor 2013 Fakte lidhur me sigurinë gjatë zgjedhjeve
Tetor 2013
30 tetor 2013 Paraburgim për tre të dyshuar
17 tetor 2013 Aktgjykimi për një rast të terrorizmit
17 tetor 2013 Fillon hulumtimi i lokacionit në Rudnicë
14 tetor 2013 Gjenden mbetje mortore në afërsi të Deçanit
11 tetor 2013 Të dyshuarve për vjedhje të armatosura ju caktua masa e paraburgimit
10 tetor 2013 Rigjykim në një rast të krimeve të luftës
9 tetor 2013 Arrestohen tre persona për grabitje me armë në Bahrejn
7 october 2013 I vazhdohet paraburgimi N.K.
Shtator 2013
27 shtator 2013 I vazhdohet paraburgimi Zh.V.
26 shtator 2013 Deri në 27,500 euro shpërblim për informata lidhur me vrasjen e pjesëtarit të EULEX-it
26 shtator 2013 Policia shpallë zyrtarisht apelin për informacion
25 Shtator 2013 U arrestuan dy të dyshuar për dhunim si krim lufte
25 Shtator 2013 Ngritët aktakuza për një rast për krime të luftës
22 Shtator 2013 Garda e nderit të EULEX-i të rreshtohet pranë Audrius Šenavičius
21 Shtator 2013 EULEX-i shpreh falënderim për mbështetjen
20 shtator 2013 Komandanti i Operacioneve Civile të BE-së Haber dhe Zëvendëskryeministri Kuçi e shprehin solidaritetin me personelin e EULEX-it pas vdekjes së kolegut të tyre
19 shtator 2013 Vdes një pjesëtar i EULEX-it pas incidentit në Zveçan
18 shtator 2013 Ngritet aktakuzë për një rast të kontrabandës me drogë
17 shtator 2013 Lirohen të pandehurit e rastit Kleçka
17 shtator 2013 Një person u shpall fajtor për një rast lidhur me drogë
16 shtator 2013 EULEX-i i dhuron automjete Policisë së Kosovës në veri
12 shtator 2013 Verdikt për fajësi në një gjykim për krime lufte
11 shtator 2013 Në Ferizaj u arrestuan pesë persona
03 shtator 2013 Ngritet aktakuzë për rastin Kosovo 2.0
03 shtator 2013 Të pandehurit e rastit Kleçka lirohen nga arresti shtëpiak
03 shtator 2013 EULEX-i mbështet zbatimin e dialogut në fushën e librave amzë - janë dorëzuar 808 libra amzë
Gusht 2013
30 gusht 2013 Deklaratë e Zëvendësshefes së Misionit EULEX Joelle Vachter me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Personave të Zhdukur
30 gusht 2013 Editorial nga Bernd Borchardt-i dhe Hajredin Kuçi: Liria e Shtypit: Të drejtat, përgjegjësitë dhe interesi publik
29 gusht 2013 Zgjatet paraburgimi për Zh.V.
23 gusht 2013 Vazhdohet paraburgimi për dy muaj
13 gusht 2013 Shefi i Misionit u takua me komandantin rajonal në veri
12 gusht 2013 Dorëzohen kopjet e librave amzë të Kamenicës dhe Vitisë
1 gusht 2013 Një person shpallet fajtor për vrasje
Korrik 2013
30 korrik 2013 Një muaj paraburgim për Zh.V.
30 korrik 2013 Më shumë këshilltarë policor të EULEX-it në veri
29 korrik 2013 EULEX- i arrestoi dy persona
29 korrik 2013 EULEX-i gjuhet me gurë
29 korrik 2013 Aktvendim në lidhje me kërkesën për rrëzimin e aktakuzës në rastin e MTPT-së
24 korrik 2013 EULEX-i e përgëzon Policinë e Kosovës lidhur me arrestimet e bëra për veprën e trafikimit të qenieve njerëzore dhe atë të krimit të organizuar
19 korrik 2013 N.B. u shpall fajtor për vrasje të rëndë
16 korrik 2013 EULEX-i dhe Ministria e Punëve të Brendshme e nënshkruan marrëveshjen për shkëmbimin e informatave të inteligjencës
04 korrik 2013 Lirohen nga arresti shtëpiak të akuzuarit në rastin Kleçka
3 korrik 2013 N.B. e pranon fajësinë për vrasje të rëndë
1 korrik 2013 Katër persona e pranojnë fajësinë për një rast të kontrabandës me emigrantë
01 korrik 2013 Dorëzohen kopjet e librave amzë të Gjilanit
Qershor 2013
28 qershor 2013 EULEX: Plani operativ i PK-së për Vidovdanin zbatohet me korrektësi
28 qershor 2013 Pesë të pandehur u liruan nga akuzat për 'Rastin PTK'
27 qershor 2013 Arrestohen dy të dyshuar për rastin e P.S.
18 qershor 2013 I.T. shpallet fajtor për shmangie të tatimit dhe akuza të tjera
14 qershor 2013 Një ish-gjyqtar dhe një ish-avokat dënohen për korrupsion
7 qershor 2013 Aktgjykimi lidhur me një rast të vrasjes së dyfishtë
7 qershor 2013 Grupi i Llapit shpallet fajtor për krime lufte
6 qershor 2013 Të pandehurit e rastit Kleçka lirohen nga arresti shtëpiak
5 qershor 2013 S.L. dhe të tjerët lirohen prej të gjitha akuzave (rasti BIRN)
4 qershor 2013 Arrestohet një i dyshuar për përdhunim si krim i luftës
3 qershor 2013 Dorëzohen kopjet e librave amzë të Podujevës
01 qershor 2013 Gjykata e Apelit urdhëron masën e paraburgimit kundër shtatë të dyshuarve
Maj 2013
24 maj 2013 Një person shpallet fajtor për vrasje në Mitrovicë
23 maj 2013 N.M. pesë vjet burgim për korrupsion
23 maj 2013 Pesë të arrestuar për krime lufte
13 maj 2013 Katër vite burgim për E.K.
9 maj 2013 Një muaj paraburgim për N.K.
8 maj 2013 Sqarim mbi procedurat në lidhje me arrestimin e N.K.
8 maj 2013 EULEX-i fillon me projektin e fushatës 'Duam drejtësi'
Prill 2013
30 prill 2013 Tetë të dyshuar tjerë nën hetime në lidhje me rastin Medicus
29 prill 2013 Njëzet vite burgim për pesë të akuzuarit në rastin Medicus
27 prill 2013 Borchardt: EULEX-i i përkushtuar për ta përcaktuar fatin e të pagjeturve
26 prill 2013 Korrigjim lidhur me raportimet e mediave për seancën dëgjimore për rastin e R.M. dhe të tjerëve
24 prill 2013 EULEX-i e heton masakrën e Mejës
24 prill 2013 Gjyqtari i procedurës paraprake urdhëron ngrirjen e pasurisë në një rast pronësor
19 prill 2013 Dorëzohen kopjet e librave amzë të Prishtinës
19 prill 2013 Pesë të dyshuar në arrest shtëpiak për korrupsion dhe krim të organizuar
19 prill 2013 Ngritët aktakuza për një rast të kontrabandës me emigrantë
18 prill 2013 Borchardt: Partneriteti është rruga e duhur
18 prill 2013 Lirohen dy persona të akuzuar për krime të luftës
17 prill 2013 Ngritet aktakuzë për një rast të krimit të organizuar
17 prill 2013 Operacion i bastisjes për një rast të korrupsionit
15 prill 2013 Autopsia tregon shenja të plagës nga arma e zjarrit në trupin e P.S.
10 prill 2013 Zhvarrosen mbetje mortore nga varreza në veri të Mitrovicës
Mars 2013
28 mars 2013 Dënohen tre persona për rastin e trazirave të vitit 2008 në Gjykatën e Mitrovicës
26 mars 2013 Shefi i EULEX-it për vizitë në Beograd
25 mars 2013 Raportet e mediave për gërmimet në Mitrovicë janë të pasakta
20 mars 2013 EULEX-i e dënon fuqishëm sulmin me granatë dore në Leposaviq
11 mars 2013 Pesë të dënuar nga Gjykata Themelore e Mitrovicës
8 mars 2013 Policia e Kosovës dhe EULEX-i i shtojnë patrullimet policore në Mitrovicën veriore
4 mars 2013 Joëlle Vachter emërohet Zëvendës-Shefe e EULEX-it
Shkurt 2013
28 shkurt 2013 S.P. lirohet nga akuzat, dhjetë të tjerët shpallen fajtorë për korrupsion
27 shkurt 2013 Aktakuzë kundër Kryetarit të Komunës së Prizrenit për korrupsion
26 shkurt 2013 EULEX-i i bën thirrje publikut të ndihmojë në zbardhjen e sulmeve me granata në veri të Kosovës
19 shkurt 2013 Tri vite burgim për krim të organizuar
15 shkurt 2013 Dy policë shpallen fajtorë lidhur me akuzat për korrupsion
14 shkurt 2013 Dy persona në paraburgim lidhur me rastin e të shtënave në Dobrosin
11 shkurt 2013 EULEX-i dhe Ministria e Arsimit bashkëpunojnë në fushatën sensibilizuese për sundimin e ligjit
6 shkurt 2013 Dorëzohen kopjet e librave amzë të Gllogocit
5 shkurt 2013 EULEX-i e dënon fuqishëm sulmin në një shtëpi në pjesën veriore të Mitrovicës
5 shkurt 2013 Dy persona në paraburgim për shitje ilegale të armëve
4 shkurt 2013 Shtatë persona lirohen nga akuzat për krime lufte
1 shkurt 2013 Shefi i ri EULEX-it e filloi punën
Janar 2013
31 janar 2013 Dënime me burg për një rast të trafikimit të drogës
30 janar 2013 EULEX-i dhe PK-ja të përfshirë në një operacion të gjerë evropian kundër krimit të organizuar
24 janar 2013 Dorëzohen kopjet e 972 librave amzë
23 janar 2013 Paraburgim për një rast të drogës dhe krimit të organizuar
23 janar 2013 Shpallen dënimet për një rast të kontrabandimit të emigrantëve
23 janar 2013 Aktgjykimi për një rast të vrasjes së rëndë
21 janar 2013 Deklaratë lidhur me incidentet në Kosovë
17 janar 2013 Gjykata e Qarkut në Prishtinë ndryshon dënimin për komandantin e policisë në Obiliq
16 janar 2013 Gjykata Supreme refuzon ankesat për rastin e shpërthimit të bombës në Bulevardin Bill Klinton
Dhjetor 2012
28 dhjetor 2012 Refuzohet padia pronësore kundër manastirit
28 dhjetor 2012 EULEX-i e ndihmon procesin e ekstradimit
27 dhjetor 2012 Lirim nga akuza për një rast të vrasjes
19 dhjetor 2012 Vërtetohet aktgjykimi për vrasje
14 dhjetor 2012 Caktohet paraburgimi në një rast të krimit të organizuar
13 dhjetor 2012 Arrestime në një rast të krimit të organizuar
12 dhjetor 2012 Caktohet paraburgimi për gjashtë të pandehurit në rastin e krimeve të luftës
11 dhjetor 2012 Gjykata Supreme kthen në rigjykim lëndën kundër gjashtë personave të akuzuar për krime lufte
10 dhjetor 2012 Dy persona lirohen nga akuza për pastrim të parave
05 dhjetor 2012 Gjykata Supreme e vërteton aktgjykimin për një rast të terrorizmit
05 dhjetor 2012 Gjykata Supreme urdhëron rigjykim për një rast të zhvatjes
04 dhjetor 2012 Deklaratë lidhur me çështjen e përgjimeve telefonike
Nëntor 2012
30 nëntor 2012 Një person lirohet nga akuza për vrasje
24 nëntor 2012 Masa paraburgimi në një rast të krimeve të luftës
23 nëntor 2012 A.B. lirohet nga akuza për krime lufte
23 nëntor 2012 Dy persona lirohen nga akuza për vrasje të rëndë
20 nëntor 2012 Gjykata Supreme e kthen në rigjykim lëndën për krime të luftës kundër F.L.
16 nëntor 2012 Shefi i EULEX-it viziton Beogradin
16 nëntor 2012 Paraburgim të dyshuarve për krime lufte
16 nëntor 2012 Ngrihet aktakuza kundër F.L. për krim të organizuar dhe korrupsion
15 nëntor 2012 Paraburgim për shtetasen gjermane
14 nëntor 2012 Aktgjykimi për një rast të vrasjes dhe të shtënave me armë zjarri
09 nëntor 2012 Gjashtë vjet burg për kidnapim
09 nëntor 2012 Takimi i Bordit të Përbashkët Bashkërendues për Sundimin e Ligjit dhe Nënshkrimi i Kompaktit
8 nëntor 2012 Gjykata Supreme e ndryshoi dënimin për vrasje
6 nëntor 2012 Konfirmohet pjesërisht aktakuza për një rast lidhur me trazirat e marsit 2008
5 nëntor 2012 Katër persona paraburgosen për shitblerje të paligjshme të arit
Tetor 2012
24 tetor 2012 Koncepti i sistemit të menaxhimit të kufirit zbatohet me sukses në pikë-kalimin në Jarinjë
24 tetor 2012 Pranohet ankesa në një rast të zhvatjes
22 tetor 2012 Aktgjykimi i dytë për ish gjyqtarin
18 tetor 2012 Shefi i EULEX, Xavier de Marnhac, në Ditën evropiane kundër trafikimit
18 tetor 2012 Masa e katërt e paraburgimit në rastin e të shtënave në Dobrosin
17 tetor 2012 Masa paraburgimi në rastin e të shtënave në Dobrosin
16 tetor 2012 Policia e EULEX-it i ka arrestuar tre persona
12 tetor 2012 Dënohet burri me 22 vjet burg për vrasjen e gruas së tij
10 tetor 2012 Konfirmohet aktakuza kundër B.B. dhe konfirmohet pjesërisht kundër I.T.
10 tetor 2012 L.J. lirohet nga të gjitha akuzat
09 tetor 2012 Zëvendësshefi i EULEX-it vizitoi Agjencinë Kosovare të Ushqimit dhe Veterinarisë
08 tetor 2012 Konfirmohet aktakuza për një rast të krimeve të luftës
3 tetor 2012 Gjykata Supreme konfirmon dënimet e shqiptuara për rastin e lumit Tisa
2 tetor 2012 EULEX-i dhe PK-ja kryejnë një operacion të përbashkët për arrestim
Shtator 2012
28 shtator 2012 EULEX-i arreston E.S.
27 shtator 2012 Arrestohen dy të dyshuar për krime lufte të dhunimit
26 shtator 2012 Gjykata Supreme hedh poshtë ankesën për një rast të vrasjes
25 shtator 2012 Konfirmohet pjesërisht aktakuza për korrupsion kundër një ish-gjyqtari
24 shtator 2012 Gjykata Supreme refuzon ankesat në rastin kundër B.H. dhe Sh.Q.
21 shtator 2012 Gjashtë persona u dënuan për kontrabandim të emigrantëve
20 shtator 2012 J.P. dënohet me nëntë vjet burgim për krim të organizuar
20 shtator 2012 Konfirmohet aktakuza kundër ish prokurorit special N.P.
12 shtator 2012 EULEX-i arreston tre persona për vepra lidhur me korrupsion
11 shtator 2012 Gjykata Supreme e vërtetoi aktgjykimin për një rast të vrasjes
7 shtator 2012 Shefi i Misionit e mirëpret votimin e Kuvendit
7 shtator 2012 Përfaqësuesi i Posaçëm i BE-së dhe shefi i EULEX-it dënojnë fuqishëm të shtënat në veri të Kosovës
6 shtator 2012 Gjykata Supreme ndryshon dënimet për posedim të paligjshëm të armëve
5 shtator 2012 Gjykata Supreme kthen në rigjykim një rast të krimeve të luftës
3 shtator 2012 Gjykata Supreme vërteton dënimin për një rast të narkotikëve
Gusht 2012
30 August 2012 Mesazhi i u.d. Shef i Misionit EULEX Andy Sparkes me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Zhdukurve
30 gusht 2012 Një person dënohet me 13 vite burgim për vrasje
16 gusht 2012 Konfirmohet aktakuza për një rast të kontrabanimit të emigrantëve
15 gusht 2012 Caktohet masa e paraburgimit ndaj një të dyshuari për krime të luftës
13 gusht 2012 Aktgjykim për një rast të vrasjes së rëndë
10 gusht 2012 Vendim fajësie në një rast të tentim-zhvatjes
9 gusht 2012 Urdhërohet paraburgim në një rast krimi të organizuar dhe trafikimi me njerëz
8 gusht 2012 Gjykata Supreme urdhëron rigjykim për një rast të narkotikëve dhe krimit të organizuar
8 gusht 2012 Aktgjykimi për një lëndë civile lidhur me shpronësimin e një prone
02 gusht 2012 Përfundoi hulumtimi i lokacionit në Zhilivodë
Korrik 2012
31 July 2012 EULEX-i ngre aktakuzë kundër prokurorit të PSRK N.M. për shpërdorim të pozitës zyrtare
31 July 2012 EULEX-i ngre aktakuzë kundër tetë gjyqtarëve në një rast korrupsioni
27 July 2012 Kopjet e 94 librave origjinal të regjistrimit të Kosovës janë certifikuar në Nish
27 July 2012 Shfajësohen tre persona për një rast të vrasjes
24 July 2012 Gjykata Supreme refuzon ankesat në një rast të vrasjes
19 July 2012 Ngritet aktakuza për një rast të kontrabandimit të emigrantëve
18 July 2012 Gjykata Supreme i shfajësoi tre të akuzuar për shpërdorim të pozitës zyrtare
18 July 2012 Gjykata Supreme modifikon vendimin në rastin e tentim vrasjes
17 korrik 2012 Lokacioni i gërmimeve në Zhilivodë kaplohet nga zjarri
16 korrik 2012 Dorëzimi i mbetjeve mortore të nëntë personave
12 korrik 2012 TFM arrestoi të dyshuarit në rastin e vrasjes në Kroin e Vitakut
11 korrik 2012 Konfirmohet aktakuza për një rast të trafikimit të njerëzve
11 korrik 2012 Gjykata Supreme urdhëron rigjykim në rastin e korrupsionit në polici
10 korrik 2012 Konfirmohet aktakuza kundër gjashtë të dyshuarve për rastin e vjedhjes në Spanjë
05 korrik 2012 EULEX-i publikon Raportin e Programit të vitit 2012
04 korrik 2012 Dënohet me 16 vite burgim për vrasje të rëndë
03 korrik 2012 Caktohet paraburgim në një rast të krimit të organizuar
03 korrik 2012 Shefi i Misionit EULEX viziton Inspektoratin Policor të Kosovës
03 korrik 2012 Dy persona në paraburgim në lidhje me një incident me të shtëna afër Portës 5
Qershor 2012
25 qershor 2012 Vazhdohet paraburgimi ndaj të dyshuarve në rastin e shpërthimit në Bulevardin Bill Clinton
22 qershor 2012 Gjykata Supreme vërteton dënimin në një rast të vrasjes
22 qershor 2012 Aktgjykim i Gjykatës Supreme për rastin S.A. dhe E.J.
21 qershor 2012 Katër persona shpallen fajtorë për një rast lidhur me narkotikë
20 qershor 2012 Shoqatat e familjarëve dhe ICMP-ja e vizituan lokacionin në Zhilivodë
20 qershor 2012 Gjykata Supreme e shfajësoi R.K. sipas ankesës
19 qershor 2012 EULEX-i e dënon fuqishëm sulmin në Pikë-kalimin 31
19 qershor 2012 Demant i spekulimeve të Kosova Sot kundër një gjykatësi të EULEX-it
14 qershor 2012 Vazhdon vlerësimi i vendit të hulumtimeve në Zhilivodë
13 qershor 2012 EULEX-i po heton për masakrën e Krushës së Vogël
13 qershor 2012 Zgjatet mandati i shefit të misionit të EULEX-it
13 qershor 2012 Gjykata Supreme urdhëron rigjykim për një rast të vrasjes
12 qershor 2012 Konfirmohet pjesërisht aktakuza në një rast korrupsioni
12 qershor 2012 'EULEX-i nuk është duke bërë asgjë'
12 qershor 2012 Gjykata Supreme konfirmon aktgjykimin për vrasje
8 qershor 2012 Vetë-dorëzohet i dyshuari për rastin e shpërthimit në bulevardin “Bill Clinton”
7 qershor 2012 Arrestim në lidhje me hetimet mbi vrasjen e E.Z.
5 qershor 2012 Council extends EULEX Kosovo for two more years
1 qershor 2012 Dorëzohen kopjet e pesëdhjetë dy regjistrave të gjendjes civile
Maj 2012
31 maj 2012 EULEX-i hedh poshtë spekullimet mbi kontenierin e policisë serbe
31 maj 2012 Gjykatësi urdhëron paraburgim dhe arrest shtëpiak në një rast të madh të krimit të organizuar
30 maj 2012 EULEX-i dënon sulmin në Zubin Potok
29 maj 2012 Gjashtë të arrestuar në një operacion madhor kundër krimit të organizuar
29 maj 2012 Gjykata Supreme vërteton dënimin për vrasje
28 maj 2012 EULEX-i hedh poshtë deklaratat e mediave lidhur me rastin e J.M.
28 maj 2012 Aktgjykim përfundimtar në një rast për vrasje të dyfishtë
28 maj 2012 Gjykata Supreme refuzon apelet për rastin e bombës në sheshin Bill Clinton
25 maj 2012 Një person u shpall fajtor për vrasje
24 maj 2012 Aktgjykim në një rast të krimit të organizuar
23 maj 2012 Refuzohen akuzat në rastin për narkotikët
22 maj 2012 EULEX-i kryen bastisje në veri të Kosovës në lidhje me krimin e organizuar
22 maj 2012 Mbetjet mortore të dymbëdhjetë personave dorëzohen në DML në Prishtinë
17 maj 2012 N.H. dhe L.R. lirohen nga akuzat për korrupsion
17 maj 2012 Arrestime lidhur me rastin e shpërthimit në Bulevardin Bill Klinton
14 maj 2012 Gjykata Supreme vërteton pjesërisht dënimin për zhvatje
11 maj 2012 Një person shpallet fajtor për krime të luftës
08 maj 2012 Gjykata Supreme e shpalli aktgjykimin për rastin Xh.Zh.
04 maj 2012 Shtatë persona u dënuan për krim të organizuar dhe rrëmbim
03 maj 2012 Konfirmohet pjesërisht aktakuza në rastin “BIRN”
02 maj 2012 Aktgjykimi për rastin “Kleçka”
Prill 2012
27 prill 2012 Deklaratë e shefit të EULEX, Xavier de Marnhac, me rastin e Ditës për të Pagjeturit në Kosovë
20 prill 2012 EULEX-i e shton praninë në veri
20 prill 2012 EULEX-i ndihmon kthimin
19 prill 2012 Urdhërohet masa e paraburgimit kundër një personi të ekstraduar për krime të luftës
18 prill 2012 Novotna: EULEX-i vlerë e shtuar për prokuroritë e Kosovës
18 prill 2012 Caktohet masa e paraburgimit për të dyshuarit për krim të organizuar
17 prill 2012 Komunikatë e përbashkët për shtyp e EULEX-it dhe PK-së lidhur me një operacion kundër krimit të organizuar
13 prill 2012 Konfirmohet aktakuza për një rast të shmangies së tatimit
06 prill 2012 U bë dorëzimi i mbetjeve mortore të edhe katër personave në DML në Prishtinë
06 prill 2012 Paraburgim për një të dyshuar për vrasje
05 prill 2012 Në Merdar u bë dorëzimi i mbetjeve mortore të katër personave
04 prill 2012 EULEX-i ia dhuron dyzet automjete Ministrisë së Financave
04 prill 2012 Caktohet masa e paraburgimit për personin e tretë në rastin për korrupsion
03 prill 2012 Takimi i Bordit të Përbashkët Bashkërendues për Sundimin e Ligjit
02 prill 2012 Dy persona arrestohen nën dyshime për korrupsion
Mars 2012
29 mars 2012 Një person dënohet për shkaktim të rrezikut të përgjithshëm
29 mars 2012 Një person akuzohet për dhunë në familje
28 mars 2012 Një person shpallet fajtor për vrasje
27 mars 2012 Kumtesë e shefit të Misionit
27 mars 2012 Konkursi i EULEX-it për fotografi
26 mars 2012 Pikëkalimi 1 (Jarinje) është i hapur për mallrat komerciale
22 mars 2012 De Marnhac e vizitoi Pejën
22 mars 2012 Deklarata e EULEX-it lidhur me lëvizjen në veri
21 mars 2012 Deklaratë për rastin Kleçka
20 mars 2012 Shefi i Misionit EULEX u takua me Prokurorin e Shtetit të Kosovës
19 mars 2012 EULEX organises series of lectures in schools throughout Kosovo
14 mars 2012 Aktgjykimi Gjykatës Supreme
13 mars 2012 Aktgjykimi për një rast të tentim vrasjes
12 mars 2012 Njësiti i qenëve (K-9) i EULEX-it zbulon një ngarkesë droge në kufi
9 mars 2012 Bashkimi Evropian dhe femrat Kosovare festuan Ditën Ndërkombëtare të Gruas
8 mars 2012 Vendim për të ndaluarit në Vushtrri
7 mars 2012 Një EULEX më i fuqishëm, më i sigurt dhe më efikas – Komandanti për Operacione Civile të BE-së
6 mars 2012 Shfajësohet një person nga akuzat për terrorizëm
6 mars 2012 Batisje dhe arrestime në Vushtrri
Shkurt 2012
28 shkurt 2012 Shefi i misionit i vizitoi pikëkalimet 1 dhe 31
27 shkurt 2012 Tridhjetë ditë paraburgim pas arrestimit të kryer në Gjilan
23 shkurt 2012 De Marnhac për vizitë në Beograd
20 shkurt 2012 Deklaratë e EULEX-it lidhur me qasjen në veri të Kosovës
20 shkurt 2012 Aktgjykimi për një rast të kontrabandës me armë
18 shkurt 2012 Dokumentari i EULEX-it me titull “Në kërkim të pagjeturve” do të transmetohet në RTK të dielën më 19 shkurt, në ora 22.00
15 shkurt 2012 Aktgjykimi për një rast të zjarrvënies dhe trazirave publike
13 shkurt 2012 Deklarata e Andy Sparkes lidhur me tragjedinë në Restelicë
10 shkurt 2012 Aktakuzë lidhur me një rast të mashtrimit në votime
07 shkurt 2012 Aktgjykimi për një rast të zhvatjes
07 shkurt 2012 EULEX-i ndërmerr aksion për ta ndihmuar furnizimin me rrymë në Kosovë
06 shkurt 2012 Angazhimi i BE-së në Kosovë
02 shkurt 2012 Lajçak shpreh mbështetjen për EULEX-in
01 shkurt 2012 Aktakuzë pjesërisht e konfirmuar për rastin e PTK-së
Janar 2012
31 janar 2012 Ankesa e Prokurorisë
30 janar 2012 U emërua Kryeprokurori i ri i EULEX-it
27 janar 2012 Emërohet Shefi i Prokurorisë Speciale
27 janar 2012 Aktakuzë e konfirmuar për kontrabandim me njerëz
26 janar 2012 EULEX-i kryen një arrestimi në veri
24 janar 2012 Shefi i Misionit EULEX e vizitoi pikën kufitare Hani i Elezit
23 janar 2012 J.P. i konfirmohet aktakuza
17 janar 2012 Deklaratë e EULEX-it lidhur me rolin e misionit në të ardhmen
13 janar 2012 Vendimi për një rast të trafikimit të njerëzve
13 janar 2012 Ekstradim në SHBA i të dyshuarit për trafikim me qenie njerëzore
Dhjetor 2011
20 dhjetor 2011 Regjistri civil – u dorëzua libri i parë
18 dhjetor 2011 Një rast i krimit të organizuar – paraburgoset një mashkull
16 dhjetor 2011 Paraburgim për dyshim të përfshirjes në krim të organizuar
15 dhjetor 2011 Hedhet poshtë aktakuza
07 dhjetor 2011 “Progresi i mirëpritur, por duhet bërë më shumë” – de Marnhac
01 dhjetor 2011 EULEX-i lavdëron Doganën dhe Policinë e Kosovës për konfiskimin e drogës
01 dhjetor 2011 Dhjetëra vende të reja do të kontrollohen për kërkimin e të zhdukurve